Mannen som nekar har åtalats för brott mot totalt fyra kvinnor i Åkersberga. Foto: Åsa Sommarström

Man åtalad för upprepad kvinnomisshandel och hot

Flera gånger ska en man i Åkersberga ha hotat, misshandlat och förnedrat sin sambo. Dessutom ska han ha sig gett sig på andra kvinnor i Österåker. Nu har han åtalats och riskerar att dömas för en rad brott. Mannen nekar.

  • Publicerad 16:39, 1 nov 2018

En Åkersbergabo i 40-årsåldern som enligt vittnen upprepade gånger plågat och misshandlat sin sambo har åtalats för grov kvinnofridskränkning, ett brott som kan ge upp till sex års fängelse.

Från januari fram till hösten ska mannen vid flera tillfällen ha tagit stryptag på kvinnan, slagit och spottat på henne. Han ska dessutom ha hotat henne flera gånger, bland annat med kniv och flaska och sagt att han skulle döda hennes familj.

Hotade döda famijen

Misshandeln ska enligt åtalet skett både i parets bostad och utomhus i Åkersberga, även då barn var i närheten.

Åkersbergabon, som nekar till misshandeln, har också åtalats för att ha tagit ett grepp runt halsen på en annan kvinna. Händelsen inträffade i maj i Åkersberga.

Knivhot mot kvinnor

Han riskerar även att fällas för olaga hot för att mitt i natten ha hotat två kvinnor med kniv. Händelsen inträffade i slutet av september på Lennart Neckmans väg i centrala Åkersberga. Han har även åtalats för ringa narkotikabrott.