Det var natten mot den 14 juli som 36-åringen hamnade i ordväxling med sin 34-årige vän på vandrarhemmet i Bredäng. Ute på veranden attackerades sedan 36-åringen med kniv. Ett av huggen träffade i hjärtat och mannen dog, uppger polisen.

Därefter släpades mannen till ett närliggande skogsområde där han upptäcktes av ett vittne på eftermiddagen. Vittnet larmade polisen och en stor polisinsats inleddes i området.

Hittade mordvapnet

– En polispatrull lyckades hitta kniven som använts, säger utredaren Daniel Danial, polisen Skärholmen i ett pressmeddelande.

34-åringen greps den 15 juli i en annan del av Stockholm. Utredningen visar att de båda männen delade rum på vandrarhemmet.

I dag, torsdag, åtalas 34-åringen för mord och brott mot griftefriden. Mannen har själv gjort vissa medgivanden.

–  Han har medgett att han har varit på platsen och att de har varit i bråk, men han förnekar brott, säger kammaråklagare Lisa dos Santos, vid Söderorts åklagarkammare.

Vad bråket rörde sig om är dock oklart.

"Bevisläget är gott"

I bevisningen finns även förhör med vittnen, en övervakningsfilm som skildrar delar av händelseförloppet samt beslag av en kniv med dna från både den åtalade och offret.  

– Polisen var snabba på plats och säkrade viktig och avgörande bevisning så bevisläget är gott, säger, säger kammaråklagare Lisa dos Santos.

Är de kända av polisen tidigare?

– Nej inte vad jag känner till.