MORD. Den gripne mannen har anhållits misstänkt för mord och mordförsök. Foto: Mostphotos

Man anhållen för knivmord i Kungsträdgården

Ett stort bråk bröt på onsdagskvällen ut i Kungsträdgården. Tre personer knivskars, varav en senare avled av sina skador. Nu har en person anhållits misstänkt för mord och mordförsök.

  • Publicerad 09:22, 2 jul 2020

Det var klockan 19.49 på onsdagskvällen som polisen larmades om ett större bråk i Kungsträdgården i centrala Stockholm. På platsen anträffades tre personer knivskadade, varav en bedömdes vara allvarligt skadad.

Senare under kvällen meddelade polisen att denne avlidit.

En person greps under kvällen och fördes även han till sjukhus med skador. Han har nu anhållits misstänkt för mord samt försök till mord, uppger polisen på torsdagsmorgonen.

– Den gripne personen är anhållen. Först var han gripen, nu är han anhållen misstänkt för mord samt försök till mord på de två som har överlevt, säger Anders Bryngelsson vid Stockholmspolisens regionledningscentral.

Polisen har ännu ingen förklaring till vad som hände på platsen och är förtegen om övriga omständigheter. Men enligt uppgifter i flera medier ska ett större tumult ha uppstått mellan de inblandade personerna vid Kungsträdgården, varpå tre personer knivskars.

Polisen fortsätter under dagen den tekniska undersökningen i Kungsträdgården, som kommer att vara avspärrad. Det ska även genomföras förhör av vittnen och säkras övervakningsfilm från området.