En man har nu anhållits för mordförsöket i Fagersjö i lördags. Foto: Mostphotos

Man anhållen efter skjutningen i Fagersjö

En man har anhållits efter mordförsöket i Fagersjö i lördags. Ägaren till pizzerian där den skottskadade mannen sökte skydd, är fortfarande i chock.

  • Publicerad 12:40, 23 jan 2017

Det var i lördags strax efter klockan 16 som polisen fick ett larm från en pizzeria i Fagersjö. En blödande man med fyra skottskador i ryggen hade tagit sig in på pizzerian och låst in sig på toaletten, berättar restaurangägaren.

– Han hade blivit skjuten i sin lägenhet, hoppat ner från balkongen och sprungit till oss för att gömma sig. Jag blev helt chockad men det enda jag tänkte på var att ringa polisen, vad annat kunde jag göra?

Polisen var på plats efter 4 minuter, berättar han. Ambulansen en kvart senare. Som tur var fanns det inga kunder inne i pizzerian när den blödande mannen kom in. Men trots att han håller pizzerian öppen som vanligt i dag, har han själv ännu inte hämtat sig efter händelsen.

– Jag är fortfarande i chock, jag har varit hos läkaren precis, säger han.

Polisen ha anhållit misstänkt

Kjell Lindgren på Stockholmpolisens mediecenter berättar att polisen nu har anhållit en man, misstänkt för mordförsöket.

– Vi tog in flera personer på förhör igår, och efter det anhölls en av dem. Nu jobbar vi vidare med informationsinhämtning och försöker spåra motiv och säkra bevis, inför en eventuell häktning, säger Kjell Lindgren.

Vittnen i Fagersjö har berättat för bland annat Aftonbladet att den skjutne mannen attackerats i sin lägenhet av fyra eller fem personer. Men den uppgiften vill Kjell Lindgren varken bekräfta eller dementera.

Ingen koppling till söndagens dödsskjutning

Vid ungefär samma tid som personen anhölls för dådet i Fagersjö, kom en 25-årig man in till Karolinska sjukhuset i Solna – med så svåra skottskador att han senare avled på sjukhuset. I andra medier rapporteras att händelsen skulle kunna ha ett samband med skottlossningen i Fagersjö. Men den uppgiften avvisar Kjell Lindgren.

– De som utreder händelsen ser ingen koppling till Fagersjö. Sedan får man givetvis se vad utredningen leder fram till, om man börjar se beröringspunkter mellan de två olika brotten eller inte. Men de som rör sig i kriminella grupperingar har ofta en ganska vid bekantskapskrets, så det kan vara en definitionsfråga vad som faktiskt är en koppling eller inte, säger Kjell Lindgren.

Polisen jobbar nu med att kartlägga mordoffret, hitta brottsplatsen samt undersöka den bil som mannen använde för att ta sig till Karolinska.