OKLARA OMSTÄNDIGHETER. Efter att den spektakulära historien rullats upp fortsätter nu utredningsarbetet för att ta reda på vad som har hänt. Men mamman släpps fri efter att misstankarna mot henne har försvagats. Foto: Claudio Britos

Mamman till instängda sonen släpps på fri fot

Den kvinna som varit anhållen misstänkt för att ha låst in sin son i 28 år släpps på fri fot. Nya uppgifter har framkommit som försvagat misstankarna.

  • Publicerad 21:15, 2 dec 2020

Kvinnan var anhållen på sannolika skäl misstänkt för olaga frihetsberövande, grovt vållande till kroppsskada och grovt vållande till sjukdom. Men nu har hon släppts.

Inlåst i 28 år – utanför spelar grannarna boule

– Efter att mannen har förhörts under eftermiddagen i dag och utifrån vad som i övrigt har framkommit i utredningen under de här dagarna så har misstankarna försvagats mot den misstänkta kvinnan. Jag har bedömt att hon inte ska begäras häktad och hon är försatt på fri fot, säger kammaråklagare Emma Olsson i ett pressmeddelande.

Bor granne med misstänkta skräckfängelset: "Blev chockad"

Utredningen är dock inte nedlagd och brottsmisstankarna mot kvinnan kvarstår.

– Men de har försvagats och jag bedömer att kvinnan inte kan påverka utredningen på ett negativt sätt. Vi kommer nu närmast att utreda omständigheterna som ligger längre tillbaka i tiden, säger Emma Olsson.

https://www.mitti.se/nyheter/uppgifter-man-inlast-i-stockholmslagenhet-i-nastan-30-ar/reptkD!@K2ZHhg7qQPjZfdh@73RAQ/