En kvinna överfölls brutalt och våldtogs vid en gångtunnel i Farsta. Bilden föreställer inte den aktuella brottsplatsen. Foto: Mostphotos

Mamma skulle hämta sitt barn – våldtogs vid gångtunnel

En mamma var på väg för att hämta sitt barn på förskolan när hon våldtogs vid en gångtunnel i Farsta. Polisen har fått in tips och arbetar intensivt för att få fast gärningsmannen. – Vi kan inte utesluta att det kan hända igen, säger Lars-Erik Hedberg, gruppchef på enheten för grova brott.

  • Publicerad 14:24, 13 dec 2019

Nära tre veckor har gått sedan det brutala överfallet mot en kvinna i Farsta. Det var vid 16.30 på måndagen den 25 november som kvinnan misshandlades och våldtogs vid en gångtunnel på Farstavägen 118.

Enligt uppgifter i TV3:s Efterlyst är kvinnan i 30-årsåldern och ska ha varit på väg för att hämta sitt barn på förskolan. När kvinnan var på väg ut från tunneln mötte hon en för henne okänd man som bar på en ryggsäck. Mannen slängde plötsligt ifrån sig ryggsäcken, hoppade på kvinnan och fällde henne till marken.

”Ett våld som sticker ut”

Mannen dunkade sedan kvinnans huvud i marken och utsatte henne för sexuella handlingar som är att likställa med en våldtäkt. Han tog även strypgrepp på henne.

– Det är ett våld som sticker ut från det vanliga, säger Lars-Erik Hedberg, gruppchef på enheten för grova brott i Stockholm.

Polisen ber om tips från allmänheten för att få fast gärningsmannen. Foto: Most Photos

Gick ut med signalement

När ett vittne i närheten hörde kvinnan skrika flydde gärningsmannen springandes från platsen i riktning mot Farsta strand. Polisen har hittills inte lyckats identifiera den okände mannen och har gått ut med ett signalement i hopp om att få allmänhetens hjälp.

– Vi tror inte att det är en helt frisk individ. Därför är vi intresserade av tips från allmänheten – man kanske har sett eller mött den här personen, som kanske har stuckit ut på något sätt, säger Lars-Erik Hedberg.

Enligt signalementet ska förövaren ha varit en man i 40-årsåldern, cirka 180 centimeter lång med kraftig kroppsbyggnad, ljus hy, utan skägg och med rakad frisyr. Han ska ha varit klädd i en mörkblå, midjelång jacka och bar ryggsäck.

Polisen har fått tips

Efter att uppgifterna om signalementet publicerats och fallet tagits upp av Efterlyst har flera hört av sig till polisen.

– Det har kommit in tips som vi tittar på i detta nu och vi ska därefter lägga upp en vidare strategi i ärendet, säger Lars-Erik Hedberg och fortsätter:

– Vi är tacksamma för alla tips vi får, har man sett någonting eller gjort iakttagelser, så är vi absolut intresserade av det.

Kan begå fler brott

Polisen arbetar intensivt för att gripa gärningsmannen. En del i arbetet handlar om att undersöka om den misstänkta mannen kan ha fastnat på bild.

– Vi har hämtat in en hel del övervakningsmaterial som vi ska sätta oss och analysera, säger Lars-Erik Hedberg.

Befarar ni att den här mannen kan begå fler brott?

– Vi kan inte utesluta att det kan hända igen. Vi jobbar intensivt och försöker göra vad vi kan från polisens sida för att få tag i den här individen, men det finns möjlighet att han begår ytterligare gärningar.

Har du information om händelsen, ring polisen på 114 14 eller tipsa via polisens tipsformulär.

Polisen söker tips efter överfallsvåldtäkt vid gångtunnel