Malmvägen får nya bostadsrätter

Studentbostäderna i Malmparken får sällskap av 62 bostadsrätter. Förra veckan avgjordes markanvisningstävlingen.

  • Publicerad 00:00, 18 mar 2014

Lokaltidningen Mitt i har tidigare berättat om studentbostäderna som ska byggas i Malmparken, alldeles bakom Attunda tingsrätt.

Nu står det klart att studenternas närmaste grannar blir ett bostadsrättskomplex med stora takterrasser.

– Det här är en väldigt viktig del in pusselläggande av västra Tureberg, säger Thomas Ardenfors (M), ordförande i kommunens plan- och exploateringsutskott.

Han syftar på att tillskottet av bostadsrätter är bra för mixen av olika upplåtelseformer i Malmvägen – ett område som i dag helt domineras av hyresätter.

Det vinnande förslaget i markanvisningstävlingen kommer från byggherren Wengbrand Lager 553 AB, och innehåller 62 bostadsrätts­lägenheter som av jurygruppen beskrivs som yteffektiva och av god arkitektonisk klass.

– Jag tror att de kommer att bli oerhört eftertraktade, säger Thomas Ardenfors som hoppas på en byggstart före valet i höst.

Förutom bostadsrätterna och studentbostäderna, som byggs på tomten, som heter kvarteret Tabellen, finns planer på att bygga kontor norr om Attunda tingsrätt, samt att snygga till entrén till pendel­tåget i Sollentuna centrum.

– De här byggprojekten kommer att länka ihop hela området. Om man står på den norra delen av pendeltågsperrongen kommer det att bli en helt annan vy in mot Malmvägen, säger Thomas Ardenfors.

Satelliten öppnar igen efter hoten

Sollentuna För ett par veckor sedan stängde kommunen den öppna verksamheten på Arena Satelliten efter problem med skadegörelse och hot mot både ungdomar och personal.

I fredags öppnade den populära mötesplatsen igen. Ett antal personer som bidragit till oroligheterna är fortsatt avstängda, skriver Sollentuna kommun på sin hemsida.

För att förhindra att det händer i framtiden har Satelliten infört en ny regel som innebär ett obligatoriskt medlemskap för alla besökare.

Jag tror att de kommer att bli oerhört eftertraktade.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Snön i Väsjöbacken dröjer – inga minusgrader i sikte

Nyheter Mildvädret ett värre hot mot slalomsäsongen än coronan Förra säsongen var den första sedan Olle Carlsson började jobba med Väsjöbacken för 33 år sedan som backen inte kunde öppnas alls. Nu hoppas snömakaren innerligt på bättre lycka, och väntar otåligt...lördag 5/12 7:00

SL: Nu öppnar vi framdörrarna på bussarna

Nyheter Blir först i Sverige Genom att installera skyddsglas vid förarhytten i bussarna blir SL först i Sverige att öppna framdörrarna under coronapandemin.fredag 4/12 15:00