Målkalas när Täby FC spelar i Tibblehallen

Innebandyklubben Täby FC går som tåget i herrarnas div 1. Laget leder serien efter åtta spelade matcher med full pott och målsättningen är tydlig – det är avancemang som gäller.

  • Publicerad 17:00, 13 nov 2018

När slutsignalen ljöd i Tibblehallen i söndags visade resultattavlan 15-6 till hemmalaget Täby FC:s favör. Herrlaget hade slagit Rasbo IK i ett målkalas.

Det var klubbens åttonde raka seger och laget toppar tabellen. Trots de stora siffrorna mot Rasbo så började matchen riktigt tungt för Täbylaget. Efter bara tre minuter ledde motståndarna med 3-0 och Täby tvingades att ta en time-out tidigt i matchen.

– Vi har fått en jättebra start på serien men någonstans spelar det ingen roll om vi inte vinner något kval längre fram. Vi hör hemma i en högre serie och ska bara upp i år, säger Täby FC:s sportchef Robin Andersson.

Många mål

Täby FC är målglada, framförallt på hemmaplan. Och bollarna skulle börja trilla in en efter en. Laget hämtade upp underläget i första perioden till 4-4.

Även om det var match i de övriga två perioderna kunde klubben defilera hem segern och vann till slut med 15-6. En av lagets yngre spelare, Liam Perry, som är 18 år stod för ett hattrick. Det gjorde även 25-åringen Rikard Carlsson-Stiernspetz. Den sistnämnda gjorde även en assist.

– Vi har tre formationer som levererar i varje match. Trots att vi har gjort så många mål har vi ingen spelare på topp tio i skytteligan. Det visar på en stark bredd, säger Robin Andersson.

Vi har Stockholms absolut bästa målvakt

Robin Andersson

Täby FC har gjort näst flest mål i serien och släppt in minst. I Tibblehallen är publiken vana att se Täby göra mål. Hela 40 av de 68 gjorda målen har gjorts på här.

Lagets målvakt, Stefan Odebring, stod för flera kvalificerade räddningar i matchen mot Rasbo och han får beröm av sportchefen.

– Att vi släpper in så lite mål beror till stor del på att vi har Stockholms absolut bästa målvakt. Han är bättre än de som spelar i Allsvenskan tycker jag, säger Robin Andersson.

Tuff bortamatch väntar

På lördag klockan 13:00 väntar en bortamatch mot åttondeplacerade IK Sätra för serieledarna.

– Matchen i helgen är mot ett motstånd som är mycket bättre än vad tabellen visar. Det kommer att bli en tuff match för oss och absolut ingen match vi åker och bara river av.

Skriv upp dig på veckans sportsvep – få de bästa nyheterna från Stockholms sportvärld som nyhetsbrev!