Malin Fantenberg. Foto: Läsarbild Privat

Malin vill få alla att städa i naturen

Malin Fantenberg tröttnade på att promenera omkring bland gammalt skräp. Hon började städa på sin promenad runt Lillsjön och uppmanar nu andra att göra detsamma. – Jag förstår inte hur folk tänker. Att man är så lat att man inte orkar bära med sig sitt skräp, säger hon.

  • Publicerad 08:00, 27 apr 2017

Malin Fantenberg bryr sig mycket om djur och natur och tar gärna promenader i skog och mark. För några veckor sen var hon på en promenad runt Lillsjön och uppmärksammade hur mycket skräp som låg slängt både i skogen och i vattnet.

– Det är mycket vid klipporna och om man går runt Lillsjön ser man även i vattnet hur skräpigt det är. Det är glasflaskor och jättemycket plast. Det är tråkigt, säger hon.

Resultatet av skräpinsamlingen.

Hon fick nog och tog med sig en påse för att själv göra en insats.

– Jag kände att man får väl göra någonting åt saken eftersom man stör sig på det. Det är ju egentligen väldigt enkelt, säger hon.

För att inspirera andra delade hon med sig av bilden med en påse full av skräp i en av de lokala Facebookgrupperna för Upplands-Bro med texten: ”Promenad runt Lillsjön och en massa skräp. Hade behövt några extra påsar. Tänk om ”vi” kan sluta skräpa ner och hjälpas åt att plocka upp!” Responsen var stor och många berömde hennes initiativ.

– Det blev väldigt stor respons så jag hoppas att det är fler som engagerar sig, och det verkar det vara. Man kan hoppas att det blir en förändring och att fler tänker till.

Ojämn kamp mot nedskräpningen

Bedrägerivåg når Bålsta

Någon försöker lura till sig pengar genom att kalla sig "Sveriges Domstolar". I ett brev som skickats i stor upplaga krävs mottagaren på 7.500 kronor. Polisens tips är enkelt: Betala inte!torsdag 26/11 11:54

Hjulafton varje dag för tjuvar

Många utsätts för däckstölder för närvarande. Ofta de däck som snart ska på eller nyss tagits av.torsdag 26/11 11:43