Malin och Vilma är rivierans guldtjejer

Vilma Bobeck och Malin Tengström från KSSS vann i lördags JVM-guld (U23) i 49erFX som avgjordes i Marseille. – Det här är vår första vinst tillsammans och det känns riktigt häftigt att det är på ett mästerskap, säger tjejerna.

  • Publicerad 13:58, 3 sep 2018

 ”Rivierans guldgossar” är en amerikansk komedi som gick upp på biograferna 1988. Michael Caine, Steve Martin och Glenn Headley hade huvudrollerna.

I lördags var det ”Rivierans guldtjejer” som gällde i franska Marseille, nu med Malin Tengström och Vilma Bobeck i huvudrollerna.

De båda 20-åringarna från KSSS seglade nämligen hem ett JVM-guld (U23) i 49erFX som är en tvåmansjolle med trapets.

– Det här är vår första vinst tillsammans och det känns riktigt häftigt att det är på ett mästerskap, säger Vilma och Malin.

Ville klå killarna

Seglingarna i Marseille avgjordes i startfält med både rena herrbesättningar, mixade lag och damlag. Men bara damerna har seglat om JVM-medaljer.

– Jag har bara längtat efter att komma ut och klå killarna, säger Vilma Bobeck i ett pressmeddelande. Under de blåsiga dagarna på JVM i fjol kapsejsade vi åtminstone två gånger om dagen. I år har vi bara kapsejsat en gång per blåsig dag, så vi gör framsteg.

Tuffa vindar och vågor

Under hela JVM-veckan har KSSS-seglarna Vilma, som bor i Saltsjö-Boo, och Malin, som är Täbybo, tampats i toppen. Av de totalt åtta racen vann de tre. Regattan har bjudit på mycket skiftande vindar vindar.

– Veckan har varit väldigt tuff vind- och vågmässigt. Vi har verkligen fått känna på mistralvindarna här nere i Frankrike. Vårt tempo i båten och båtfart var väldigt vinnande, säger Malin Tengström. 

Det långsiktiga målet för guldduon är att få tävla i OS i Tokyo 2020.

Fakta

20-åringar med vind i seglen

Namn: Malin Tengström och Vilma Bobeck.

Ålder: Båda är 20 år.

Bor: Saltsjö-Boo (Vilma) och Täby (Malin).

Aktuell: Nyblivna juniorvärldsmästare i seglingsklassen 49er EX.

Klubb: KSSS.

Visa merVisa mindre