Hunden hade jagat upp en katt i ett träd i Stocksund. Foto: Läsarbild Malin Jarl

Malin fångade klassiskt hund- och kattbråk på bild

När Malin Jarls tittade ut såg hon en lösspringande hund på tomten. Hon fotade för att kunna lokalisera ägaren. Då fick hon syn på katten som satt uppe i trädet.

  • Publicerad 14:12, 12 dec 2019

Hunden skällde och katten jamade. Det var ett himla liv utanför Malin Jarls hus i Stocksund under onsdagskvällen. När hon tittade hon såg hon en hund som stod och skällde på baksidan.

Vi trodde ett tag att det eventuellt var ett rådjur som hade skadat sig då vi har en hel rådjursfamilj som brukar befinna sig både i vår trädgård och i skogen nedanför oss och de brukar låta rätt rejält ibland, säger Malin Jarl.

Några rådjur syntes inte till. Däremot fick Malin syn på något vitt och lurvigt som sprang runt ett av träden och skällde. En Jack Russelliknande hund som var på vift från sin ägare.

– Jag försökte locka på hunden men den fortsatte bara skälla, springa runt och hoppa mot trädet. Jag tog upp mobilen för jag ville ta ett kort på hunden för att kunna lägga upp en bild i de Facebook-grupper som finns i kommunen så den skulle kunna komma hem till sin familj igen.

Sötchock: Här möter hunden Felix papegojan Putin

Katten satt och tryckte i trädet

I det ögonblicket hade Malin inte upptäckt katten i trädet än.

Först när jag tittade till lite snabbt på bilden så såg jag anledningen till att hunden skällde och hörde då även att katten jamade mellan alla skall.

Hoppas innerligt att både hunden och katten kommit hem lyckligt och väl

Malin Jarl

Strax efter att Malin hade tagit bilden hörde hon en duns och hur hunden försvann skällandes ner i skogen mellan Apelvägen och Svanholmsvägen.

Malin tror att katten bor på Svanholmsvägen. Hunden har hon inte tidigare sett i området.

– Vi hörde inga fler skall under kvällen, så vi hoppas innerligt att både hunden och katten kommit hem lyckligt och väl.

Känner du igen hunden eller katten? Eller vet vad som hände sedan, hör av dig till reportern.