Kändistätt. Familjen Christenson; Mikael Christenson, Malin och barnen Moa och Max fick besök av de svenska artisterna. Foto: RixFM

Malin bjöd in grannar på coronakonsert

Nackabon Malin Christenson bjöd grannarna på hemmakonsert med Benjamin Ingrosso, Hanna Ferm och Alvaro Estrella i torsdags efter att ha vunnit Rix FM Festival hemma hos. "Det var mäktigt", säger hon.

  • Publicerad 09:57, 16 aug 2021

Under året har radiokanalen Rix FM anordnat tävlingar där radiolyssnare kan tävla om att få en exklusiv spelning med några av Sveriges största artister.

Malin Christenson i Nacka blev en av vinnarna och den 12 augusti spelade Benjamin Ingrosso, Hanna Ferm och Alvaro Estrella på Malins terass på Augustendalsvägen vid Nacka strand.

– Man tänker alltid att man ska skriva in till dessa tävlingar men att det inte finns en chans att man vinner. Sen hörde de av sig och sa att vi vunnit, jag och barnen tjöt i telefonen när de ringde och berättade.

"Ge något till grannarna"

Malin Christenson och familjen är nyinflyttade på Nacka strand och med pandemin har det varit svårt att lära känna grannarna.

I sin motivering till varför de skulle vinna hoppades Malin att en konsert skulle få grannarna att komma närmare varandra, men ändå hålla avstånd.

– Vi bor lite längre ner i huset och har en terass där artisterna ska uppträda, så då kan alla vara med men på avstånd.

I bostadshusets gemensamma facebookgrupp har engagemanget varit stort sedan Malin berättade om vinsten.

– Grannarna är lika glada som oss, det har snackats om både kameror och drönare som ska användas.

Storpublik. Grannarna lockades på sina balkonger när bland annat Benjamin Ingrosso uppträdde. Foto: RixFM

Storpublik. Grannarna lockades på sina balkonger när bland annat Hanna Ferm uppträdde. Foto: RixFM

Oförglömlig kväll

Förra torsdagskvällen intog artisterna Malins terass och spelade under en timma. Fortfarande dagen efter var det svårt för Malin att förstå vad som hänt.

– Om vi inte hade haft bilder från kvällen så hade jag trott att det var en dröm. Jag kan fortfarande inte fatta att det hände, säger hon.

Konserten lockade ut både grannarna på balkongen och folk som inte bodde i huset.

– Alla våra grannar var ute och det var fullt med folk på hela gräsplätten utanför vårt hus. Vi alla gjorde vågen från grannarna på balkongen till de på gräsmattan, det var riktigt mäktigt, säger Malin Christenson.

Storpublik. Grannarna lockades på sina balkonger när bland annat Alvaro Estrella uppträdde. Foto: RixFM