Malena Ernman. Foto: Ulrika Lind

Malena Ernman manar till aktion efter Trump-vinsten

Donald Trumps oväntade vinst i det amerikanska presidentvalet har fått flera svenska kändisar att reagera kraftigt. En av dem är Malena Ernman.

  • Publicerad 14:55, 9 nov 2016

Inlägg i sociala medier har under onsdagen dominerats av snökaos och Donald Trumps vinst. En av dem som flitigt har delat med sig av sin besvikelse över presidentvalet är operasångerskan Malena Ernman. Hon har i flera år varit en stark röst i den politiska debatten och har tidigare gått till angrepp mot Sverigedemokraterna. Själv har hon erbjudit flyktingar sovplats i sommarhuset i på Ingarö.

Läs mer: Värmdö kommun tackar nej till Ernmans flyktingerbjudande

Vad hon tycker om Trump har Malena Ernman inte hymlat med.

”Jag hoppas att den mobbande, rasistiska, klimatförnekande dokusåpakändisen Donald Trump försvinner ner i mörker och glömska bortom vägs ände” skrev hon på sin Facebooksida så sent som under tisdagskvällen.

Efter att det stod klart att Trump vunnit valet uttryckte sångerskan sin rädsla över världsläget och manade till aktion.

”Vi måste starta en motrörelse här och nu. Vi måste organisera oss mot det mörker och det hat som har uppstått i dom allt större klyftor som har växt fram i världen”.