Förra året ökade antalet medlemmar i Mälarscouterna med ungefär tio procent, vilket motsvarar 54 personer. Ökningen är i linje med hur det har sett ut på senare år.

– Vi är den scoutkår som ökat tionde mest i hela landet. Det är väldigt kul, säger ordförande Teo Elmfeldt som också gläds åt utvecklingen inom svenska kårer över lag.

Intresset har fortsatt in i 2021. Vilket slags roll covid-19 kan ha spelat för populariteten menar Teo att det är för tidigt att sia om, men han tillägger att scouters förmåga att anpassa sig till oförutsedda saker har visat sig lämplig i pandemin.

https://www.mitti.se/nyheter/scoutkar-efterlyser-minnen-till-90-arsjubileum/reptcy!3jelh9qjfJa3KjagcTnfA/

– Det är bra att ha den handlingskraften i ryggmärgen när man går in i en sådan här kris.

Mycket har förvisso rullat på som vanligt för den naturnära föreningen som gärna håller sig utomhus, men scoutgrupperna har blivit mindre och hajkerna färre.

– Vi har även haft en hel del utrustning som lösts på ett väldigt fint sätt. Om det har varit väldigt dåligt väder och man vill göra något pyssligt har vi fått upp presenningar, säger Teo Elmfeldt.

Preppar för digital brasa

Uppmärksamhet på riksnivå fick Mälarscouterna när de förra året anordnade en digital majbrasa som sändes från Norra Ängby.

Även i år äger kårens uppskattade valborgsfirande rum i strömmat format.

– Vi kommer att tända en eld, ha en kör som sjunger och sätta upp ett kul program att vara med på hemifrån. Vi hoppas att alla, liksom förra året, respekterar det genom att stanna hemma.

Firandet går att ta del av här.