Ordförande. "Jag tror att den verksamhet vi driver är ganska välanpassad för att drivas smittsäkert", säger Mälarscouternas Teo Elmfeldt. Foto: Mälarscouterna

Mälarscouterna lovar valborgsfirande även i år

Antalet medlemmar i scouterna ökar i hela Sverige. Så även hos Mälarscouterna, som till valborg satsar på både brasa och kör.

  • Publicerad 16:38, 16 apr 2021

Förra året ökade antalet medlemmar i Mälarscouterna med ungefär tio procent, vilket motsvarar 54 personer. Ökningen är i linje med hur det har sett ut på senare år.

– Vi är den scoutkår som ökat tionde mest i hela landet. Det är väldigt kul, säger ordförande Teo Elmfeldt som också gläds åt utvecklingen inom svenska kårer över lag.

Intresset har fortsatt in i 2021. Vilket slags roll covid-19 kan ha spelat för populariteten menar Teo att det är för tidigt att sia om, men han tillägger att scouters förmåga att anpassa sig till oförutsedda saker har visat sig lämplig i pandemin.

Scoutkår efterlyser minnen till 90-årsjubileum

– Det är bra att ha den handlingskraften i ryggmärgen när man går in i en sådan här kris.

Mycket har förvisso rullat på som vanligt för den naturnära föreningen som gärna håller sig utomhus, men scoutgrupperna har blivit mindre och hajkerna färre.

– Vi har även haft en hel del utrustning som lösts på ett väldigt fint sätt. Om det har varit väldigt dåligt väder och man vill göra något pyssligt har vi fått upp presenningar, säger Teo Elmfeldt.

Preppar för digital brasa

Uppmärksamhet på riksnivå fick Mälarscouterna när de förra året anordnade en digital majbrasa som sändes från Norra Ängby.

Även i år äger kårens uppskattade valborgsfirande rum i strömmat format.

– Vi kommer att tända en eld, ha en kör som sjunger och sätta upp ett kul program att vara med på hemifrån. Vi hoppas att alla, liksom förra året, respekterar det genom att stanna hemma.

Firandet går att ta del av här.

Eld 2020. Fjolårets brasa. Foto: Mälarscouterna