Glad. Mälarögymnasternas sportchef Jessica Skogh är mycket glad över Riksidrottsförbundets coronapengar. Foto: Nellie Wallblom/Karin Nilsson

Mälarögymnaster beviljas stort ekonomiskt stöd

Förlorade inkomster av coronaskäl hotade hela verksamheten. Nu jublar Mälarögymnasterna efter att ha beviljats stöd på nästan 200 000 kronor från Riksidrottsförbundet.

  • Publicerad 17:00, 16 jun 2020

Vi har tappat intäkter som är avgörande för verksamheten.

På måndagen presenterade Riksidrottsförbundet vilka klubbar som beviljats del av de 500 miljoner som regeringen avsatt till stöd för idrottsföreningar som drabbas ekonomiskt på grund av coronapandemin. Exempel på sådant som tas med i bedömningen är förluster till följd av inställda evenemang mellan 12 mars och 30 juni. När beslut har tagits om stöd har den ekonomiska förlusten jämförts med föreningens omsättning.

En av de nio klubbar från Mälaröarna som beviljats pengar är Mälarögymnasterna den som får mest. De ansökte om drygt 400 000 kronor och kommer att få 193 000 kronor.

– Det är en otrolig lättnad. Vi har tappat intäkter som är avgörande för verksamheten. Vi är otroligt tacksamma, säger Jessica Skogh, sportchef.  

Färre medlemmar

De intäkter som klubben har tappat är främst inställda arrangemang, kaféförsäljning och medlemsavgifter.

– Eftersom vi bestämde att flytta ut all verksamhet den 13 mars har vi inte fått så många nya medlemmar som vi brukar. Barn som börjar med gymnastik vill inte träna ute, säger hon.

Klubben har gjort en krisplan under våren och ställt om efter de nya förutsättningarna så mycket de har kunnat. Pengarna som nu kommer till klubben ska användas till flera olika ändamål. Bland annat till ledare och nya redskap.

– Nu kan vi behålla tränare och ge ungdomstränare en viss ersättning. Vi kommer satsa på att utbilda tränare, kunna ha tillräckligt med utbildade tränare i grupperna och låta barnen träna på det de vill, säger Jessica Skogh.

Andra lokala klubbar som får stöd

Ekerö IK, 117 000 kronor.

Skå IK och bygdegård, 110 000 kronor.

Ekerö TK, 33 000 kronor.

Adelsö IK, 27 000 kronor.

Rastaborg ridklubb, 16 000 kronor.

Källa: Riksidrottsförbundet

Visa merVisa mindre

Så klarar sig Ekerö centrum i pandemin

Nyheter Överlever tack vare support från Ekeröborna Hur mår egentligen butikerna i vårt centrum? Mitt i tog en runda för att se hur de klarar sig i pandemin.måndag 30/11 16:56

Så påverkas livet på Mälaröarna av förbifarten

Nyheter Fler bilar och rikare befolkning Just nu kanske det känns som att förbifarten aldrig kommer att bli klar. Men 2030 är det dags för invigning av tunnlarna i Ekerö kommun. Vad händer med livet på Mälaröarna då? Mitt i har frågat...torsdag 26/11 16:22

Ekeröborna: Så påverkas Mälaröarna av förbifarten

Nyheter ✓"En av anledningarna till att vi flyttade hit" ✓"Kommer avlasta trafiken" Hur påverkas Mälaröarna när förbifarten är klar? Mitt i har ställt frågan till flera Ekeröbor.torsdag 26/11 16:11