Mälaröbion håller stängt av omsorg

Mälaröbion stänger helt på obestämd tid. "Det kändes som att det gick stick i stäv med rekommendationerna att hålla öppet," säger Lena Zetterberg Björk, en av de medlemmar som driver bion.

  • Publicerad 16:58, 4 nov 2020

Det blev en moralisk beslut, om folk ska förväntas hålla sig hemma och inte gå på föreställningar ska vi då underlätta för dem att göra det?

Dagen efter beskedet om nya och hårdare rekommendationer gick Mälaröbion ut med sitt beslut om att stänga helt på obestämd tid.

– Det blir svårt för oss att locka folk till bion samtidigt som samma människor avråds att delta i inomhusaktiviteter och gå på föreställningar, säger Lena Zetterberg Björk, en av de medlemmar som driver bion.

– Det kändes som att det gick stick i stäv med rekommendationerna helt enkelt.

Då bion är en ideell förening har den inget vinstbehov, och den största kostnaden är filmhyrorna.

– Vi har de ekonomiska förutsättningarna att göra så här även om vi behöver betala hyra för vissa av de filmer som vi har programsatt. De kostnaderna kan vi ta, säger Lena Zetterberg Björk.

Har avvisat besökare

När familjefilmen "Nelly Rapp – monsteragent" visades sist fick en del besökare vända i dörren då det var så många som ville se filmen.

– Därför hade vi lagt in en extravisning av den men den utgår nu. Men vi kommer absolut att lägga in den ytterligare en gång.

Även familjen Bigfoot ska visas igen.

"Klokt beslut"

Förutom eventuellt besvikna barn har reaktionerna bara varit positiva.

– Folk på sociala medier har skrivit att det är klokt gjort.

Biostopp. Mälaröbio väljer att pausa alla sina visningar. Foto: Mäläröbion

Dessa filmer har hittills ställt in

Svenska skräckfilmen "Andra sidan"

Familjefilmen "Familjen bigfoot"

Prisbelönta "Los lobos"

En ytterligare visning av "Nelly Rapp – monsteragent"

Josephine Bornebusch film "Orca" om coronakarantän

Svensk-norska filmen "Leva på hoppet"

Femårsjubulieumfirande med operafilmen "Trubaduren"

Visa merVisa mindre

Skytteholm är redo för julbord trots pandemin

Nyheter "På bara fem dagar har vi tappat hälften av bokningarna" I dessa tider är det extra svårt för restaurangnäringen. Samtidigt försöker julborden lösa säkraste miljöerna med utspridda bufféer och luftigare lokaler.tisdag 1/12 13:40

Så klarar sig Ekerö centrum i pandemin

Nyheter Överlever tack vare support från Ekeröborna Hur mår egentligen butikerna i vårt centrum? Mitt i tog en runda för att se hur de klarar sig i pandemin.måndag 30/11 16:56

Så påverkas livet på Mälaröarna av förbifarten

Nyheter Fler bilar och rikare befolkning Just nu kanske det känns som att förbifarten aldrig kommer att bli klar. Men 2030 är det dags för invigning av tunnlarna i Ekerö kommun. Vad händer med livet på Mälaröarna då? Mitt i har frågat...torsdag 26/11 16:22