Genrebilder. Foto: Mostphotos

Mäklare ljög om kvällssol på balkong – anmärks

En mäklare i Upplands-Bro skrev att en lägenhet hade kvällssol – men balkongen låg i skugga tidigt på grund av täckande byggnad. Nu har han fått en erinran av Fastighetsmäklarinspektionen.

  • Publicerad 20:25, 25 sep 2018

Mäklaren som är en man i Upplands-Bro kom med vilseledande uppgifter i marknadsföringen. I annonseringen framhölls att en bostadsrätts balkong hade kvällssol, men en anmälare anmärkte att den var i skugga på grund av täckande byggnad.

Får en erinran

Nu har Fastighetsmäklarinspektionens disciplinnämnd gett mäklaren en erinran, vilket är en svagare typ av varning. I de allvarligaste fallen kan nämnden återkalla mäklarens registrering.

Motiverar beslutet

Disciplinnämnden motiverar beslutet med att kvällssol på balkongen är en faktor som kan påverka en lägenhets pris i betydande omfattning. Man menar därför att hans annonsering bröt mot marknadsföringslagen. Men eftersom mäklaren korrigerade uppgiften omedelbart efter att ha blivit varse felaktigheten och innan objektet hade sålts, stannar anmärkningen vid en erinran.

Beslutet kan överklagas.

Planen: Snabbare variant av buss 558

Upplands-Bro. Nu är planerade trafikförändringar inom SL-trafiken ute på remiss. Av dessa framgår att buss 558 i Upplands-Bro berörs.måndag 26/10 16:45