Poängkungen Erkan Inan stod för en fenomenal insats mot Eos. Foto: Läsarbild Jojje Lidén

Makalös vändning av Erkan Inan gav AIK segern

AIK Basket vände och vann mot Eos Lund och namnet på allas läppar efter matchen var Erkan Inan. Han gjorde 23 av lagets 25 sista poäng på bara fem minuter.

  • Publicerad 15:00, 29 okt 2018

När slutsignalen gick stod det 98-96 på resultattavlan. Tidigare i den sista perioden låg AIK Basket under med 18 poäng mot Eos Lund. Då, med fem minuter kvar steg Erkan Inan fram och gjorde 23 poäng som gav AIK segern i Vasalundshallen.

– Det gick väldigt fort. Det som hände var att brorsan (Serkan Inan) foulade ut sig och tiden var knapp. Jag tänkte att det var bäst att börja skjuta för att komma ikapp. Då kändes det väldigt naturligt och bra och det blev ju bra, säger Erkan Inan.

Historisk vändning

Eos tog ledningen i matchen och höll i den genom hela matchen. AIK fick kämpa för att känna att de hade kontakt men varje gång de reducerade så satte Lundlaget nya poäng. Den historiska avslutningen är ändå det som de flesta kommer att minnas.

– Jag har spelat väldigt många matcher i min karriär och har aldrig varit med om något liknande. Alla kom fram till mig efter matchen och var väldigt glada.

Det är den bästa comebacken jag har varit med om

Erkan Inan

Förutom vändningen och målen i slutminuterna där han satte sex av sju trepoängare gjorde Erkan Inan 14 assist och leder nu skytteligan. Men trots sin egen insats hyllar Sundbybergsbon resten av laget.

– Hela laget kämpar oerhört när vi lyckas vända den här matchen och försvarsinsatsen var riktigt bra, säger han.

Att en spelare kan göra 25 poäng på fem minuter är ovanligt, normalt ligger poängskörden för ett helt lag runt 20 poäng på en period, alltså den dubbla tiden.

– Det är den bästa comebacken jag har varit med om och jag har inte hört att en spelare gjort så många poäng på så kort tiden.