Idag presenterade majoriteten sin budget för 2019. Foto: Calle Godani

Majoriteten satsar på hemmasittande barn

Idag lade majoriteten fram sitt budgetförslag för 2019. Största satsningarna läggs på de yngsta, trygghet och demensvård. Flera miljoner riktas till skolbarn som stannar hemma.

  • Publicerad 17:07, 17 maj 2018

Enligt majoriteten är det inte bara gymnasieelever som skolkar idag. Barn i låg- och mellanstadiet stannar också hemma av olika skäl. Det vill majoriteten komma åt genom ett samarbete mellan socialkontoret och barn- och ungdomskontoret .

– Vi har hemmasittande barn på låg- och mellanstadiet som av olika skäl inte kommer iväg till skolan. Dem måste vi hitta och hjälpa, säger Jan Fjellstedt, politisk sekreterare (KD).

Satsa på anhöriga till demenssjuka

En annan stor satsning är inom demensvården. Majoriteten vill ge stöd till anhöriga som tar hand om demenssjuka.

– Att ta hand om en mamma eller partner som drabbats av demens är mycket krävande. Man kallar det för de anhörigas sjukdom och de behöver stöd för att klara av det, säger Jan.

En ordningsvakt

Trygghet är en tredje viktig satsning. Majoriteten vill anställa en ordningsvakt som ska komplettera polisen.

– Tanken är inte att kommunen ska göra polisens jobb, men med en ordningsvakt ska kommunen kunna hjälpa till i områden där det kan finnas otrygghet och skapa trygghet och stadga.

Formellt beslut fattas den 11 juni i kommunfullmäktige.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Nej till V-förslag om drönare

Nyheter Motionen avskrivs från vidare handläggning Kommunledningskontoret gjorde tummen ner till motion om att använda drönare i Sollentuna kommuns verksamhet.onsdag 12/5 12:48

Vistelseförbud kan införas om för många samlas

Nyheter "Nu har vi möjligheten att stänga av om det behövs" Precis som i fjol ska hjärtan och popup-parker påminna Sollentunaborna om att hålla avstånd i sommar. Nytt för i år är att kommunen också kan införa vistelseförbud och stänga av platser om för många...tisdag 11/5 13:15