Majoritet sa ja till ny simhallsbudget

Bygget av den nya simhallen kommer att får en större budget. Det står klart efter senaste­ kommunfullmäktige där ytterligare 13,5 miljoner kronor anslogs­ projektet. – Det var kniven mot strupen, säger oppositionsrådet Agneta Hägglund (S) som röstade för.

  • Publicerad 14:12, 31 mar 2022

Nyligen berättade Mitt i Bålsta att den nya simhallen kommer att bli dyrare än först budgeterat.

Från början var den beslutade investeringsbudgeten 191 miljoner kronor, men kultur- och fritidsnämnden föreslog att investerings­budgeten ska höjas med 13,5 miljoner kronor.

Anledningen är omvärldsläget.

Sedan beslutet togs 2020 har prisläget på byggmaterial ökat exceptionell och nu räknar man med att simhallen kommer att kosta 199,5 miljoner kronor, vilket alltså är en ökning med 8,5 miljoner kronor jämfört med 2020 års beräkningar.

Övriga 5 miljoner är avsatta för oförutsedda kostnader.

När beslut om den nya budgeten skulle tas meddelade Sverigedemokraterna att de skulle rösta nej.

Bålstapartiet har sedan tidigare­ i stället föreslaget att nuvarande simhallen skulle byggas ut.

Noggranna överväganden

I samband med kommunfullmäktige gick ändå den nya budgeten igenom.

– Inför beslutet begärde jag att få reda på konsekvenserna av det och vilka alternativ det fanns, säger Agneta Hägglund (S).

– Ett alternativ var att bygga för 191 miljoner och då skulle man göra nedskärningar. ta bort två banor så att den inte håller nationell standard. Det skulle inte bli läktare eller höj- och sänkbar botten.

– Ska vi bygga en simhall­ ska det vara nationell standard. Det här är inget fantastiskt badhus, det är ett normalt badhus. Efter noggranna överväganden blev det att vi sa ja.

Upplands-Bro blir med swimruntävling

Femton kilometer – fyra sjöar I höst kommer du kunna simma genom fyra sjöar och springa tolv kilometer utan att lämna kommunen. Då är det nämligen premiär för Upplands-Bro Swimrun 2022.onsdag 6/7 11:02

Då blir det fest i Bro och Kungsängen

Kommunen arrangerar och bjuder på program I regi av Upplands-Bro kommun kommer sensommaren bjuda på fest både i Kungsängen och Bro.onsdag 6/7 10:54