Mahdi Emami från Sollentuna omkom i flygkraschen i Iran. Hans dotter Madeleine Persson berättar att han älskade att hjälpa människor. Foto: Privat

Mahdi från Sollentuna omkom i flygkraschen i Iran

Sollentunabon Mahdi Emami omkom i flygkraschen i Iran. Det tog ett helt dygn innan polisen under dagen bekräftade uppgifterna för familjen. – Min värld gick under, säger dottern Madeleine Persson. 

  • Publicerad 16:01, 9 jan 2020

Mahdi Emami, 60, skulle påbörja resan hem till Sollentuna den 8 januari. Han hade varit i Iran för att besöka släktingar. Men planet som han och över 170 andra befann sig på kraschade. Enligt uppgifter överlevde ingen kraschen.

Madeleine Persson, dotter till Mahdi Emami, berättar att hon vaknade på morgonen till flera sms från familjen. Det framgick att det varit en krasch i Teheran.

– Men jag trodde aldrig att min pappa skulle vara på det planet. Så jag väntade i tre timmar och sedan letade jag upp listan på passagerare på planet som kraschade och såg min pappas namn, säger hon och pausar en stund.

– Då gick min värld under.

Tänkte på andra

Hon beskriver sin pappa som en person som alltid tänkte på andra i första hand. Han jobbade som skötare inom psykiatrin.

– Han älskade sitt jobb jättemycket och han jobbade massa extra för att hjälpa andra människor så mycket som möjligt. Han var jättesnäll och gjorde alltid det som var bäst för andra före sig själv, säger Madeleine Persson.

Madeleine Persson väntar fortfarande på att pappa Mahdi Emami ska höra av sig och berätta att han mår bra. Foto: Privat

Madeleine Persson är född i Sollentuna men bor inte där längre. Men hon berättar att hon bodde där tillsammans med sin pappa i tretton år.

– Våra grannar tyckte om honom mycket, speciellt en granne som känt honom i över 40 år. Men många har flyttat nu så jag vet inte riktigt hur relationen med de nya grannarna såg ut, säger Madeleine Persson.

”Jag väntar fortfarande”

Efter ett långt dygn i ovisshet fick familjen idag bekräftat av polisen att Mahdi Emami verkligen befann sig på planet.

– Jag sitter fortfarande och väntar på ett samtal från min pappa. Väntar på ett sms där han skriver att allt är bra. Men det är så overkligt att veta att jag inte kommer att få något samtal eller sms, säger Madeleine Persson.