Vila. Efter en intensiv fotbollshöst med både landslagsspel och allsvensk toppstrid har Magnus Eriksson semester. Foto: Stefan Källstigen

Magnus Eriksson dubbelt prisad efter succésäsong

Han blev allsvensk assistkung och landslagsman på nytt. Nu summerar Gällstaöbon och Djurgårdens lagkapten Magnus Eriksson ett speciellt år. "Det var en rolig säsong med fansen tillbaka. Det är dem vi spelar för", säger han.

  • Publicerad 11:29, 20 dec 2021

Det har varit den längsta säsongen i min karriär.

Med matchens enda mål sköt han Djurgården till en tredjeplats i allsvenskan. När domaren blåste av Djurgårdens bortamatch mot Häcken den 4 december tog en rekordlång säsong slut för Magnus Eriksson.

Dagarna efter fick han svart på vitt att han varit en av seriens absolut bäst spelare när han mottog pris som både Årets mittfältare och Årets mest värdefulla spelare vid Allsvenskans Stora pris.

– Det är klart att det är jättekul. Först och främst får jag säga tack och bock till juryn som är väl anknuten till fotbollen genom bland annat tränare och lagkaptener.

Magnus Eriksson medger dock att känslorna veckorna efter sista matchen inte bara varit positiva. Målet var betydligt högre än en tredjeplats.

– Missen av SM-guldet grämer, säger han.

Till viss del har han analyserat säsongen som nyss avslutats.

– Vi gör många bra matcher, men även några plattmatcher. Vi måste bli skarpare i vissa matcher.

Vilar på hemmaplan

Att det var så nära gör att han känner att han direkt vill sätta igång och jaga revansch, men samtidigt kommer några veckors semester lägligt.

– Det har varit den längsta säsongen i min karriär. Vi inledde i januari och slutade i december. Så efter elva månader behöver jag vila och ladda batterierna så att jag är väl förberedd när vi drar igång igen i januari, säger Magnus Eriksson.

Efter säsongen, som även innehållit två landslagssamlingar, har de senaste veckorna inneburit extra prioriterad tid med familjen hemma på Gällstaö.

– Vi har mest varit hemma med familj och vänner. Lillgrabben fyllde tre år så vi hade kalas för honom. Sedan väntar vi barn i början av januari, så det blir inte så mycket annat.

Säsongen i siffror

Magnus Eriksson:

Matcher: 30

Mål: 5

Assist: 13 (Flest i serien)

Landskamper 1

Källa: Svenska Fotbollförbundet

Visa merVisa mindre

Färingsöbon gör hundleksaker av gamla tyger

Nyheter Kärleken till hundar blev affärsidé Överblivna tyger och understimulerade hundar – det var kombinationen som kickade igång Färingsöbon Emelie Frisks företagsidé.fredag 14/1 16:23

Tranholmens is lockar besökare i alla åldrar

Nyheter Stort säkerhetsarbete för säker skridskoåkning Efter två mildare vintrar kan alla skridskoentusiaster äntligen snöra på sig grillorna. Sedan mellandagarna har Tranholmens isbana återigen öppet – till besökarnas stora glädje.fredag 14/1 15:52

Vaccinationskrav för nyanställda i Ekerö kommun

Nyheter Gäller vård- och omsorgspersonal Har du inte vaccinerat dig kan du inte få vård- och omsorgsjobb hos Ekerö kommun. Det beslutades av kommunstyrelsens ordförande Adam Reuterskiöld (M) på torsdagen.torsdag 13/1 16:41