Jazza har varit en del av Madeleines familj i drygt nio år. Foto: Läsarbild Privat

Madeleines hund försvann från Odenplan – hittades i Gubbängen

I torsdags försvann rottweilern Jazza spårlöst på Odenplan efter att hunden knutits fast i ett träd. Ett dygn senare hittades hunden – hemma hos en man i Gubbängen.

  • Publicerad 10:56, 2 dec 2019

Det var runt klockan 21.30 i torsdags kväll som Madeleine Ringqvists man gick ut med familjens rottweiler Jazza. Hunden är en nio år gammal tik som är svart i pälsen.

– Han gick den vanliga rundan runt Obsan. Vi bor vid Odenplan, säger Madeleine Ringqvist.

Madeleine Rinqqvist. Foto: Privat

Försvann vid Burger King

Kvart i tio gick hennes man in på Burger King på Odenplan för att köpa hamburgare. Han knöt fast Jazza i ett träd utanför hamburgerrestaurangen, men försökte hålla koll på hunden genom ett fönster under tiden han stod i kön.

En kvart senare, när hamburgarna var inhandlade och Madeleines man klev ut på gatan, var Jazza inte kvar. Då ringde han hem till Madeleine, som var hemma i lägenheten med barnen, och berättade vad som hänt.

– Jag sprang ut och mötte honom. Sedan letade vi både med bil och cykel, säger hon.

Letade hela natten

Sökandet pågick till klockan halv fyra på fredagsmorgonen. Madeleine Ringqvist letade i parker, på gator och torg. Men Jazza hittades inte.

– Jag ringde polisen och delade i hundsökningsgrupper på Facebook, säger hon.

Mitt i skrev om försvinnandet i fredags. 

Finns i Gubbängen

På fredagsförmiddagen plingade Madeleine Ringqvists telefon till. I ett sms stod: ”Vi har Jazza. Hon finns i Gubbängen.”

– Jag ringde upp. Då kom jag till ett par som var på besök hemma hos en man som hade tagit Jazza, säger Madeleine Ringqvist.

– Jag känner inte att den här mannen behöver något straff.

Madeleine Ringqvist

Var väldigt berusad

Hon tog med sig sin son och syster och åkte till Gubbängen på eftermiddagen. Där fanns mycket riktigt Jazza, som lämnades över till sina rättmätiga ägare.

Paret förklarade att deras kompis, en medelålders man, hade plockat med sig Jazza utanför Burger King när han var berusad.

– De hade försökt ringa polisen redan på natten, men inte kommit fram. De hade sett mitt nummer på Facebook och bestämde sig för att ringa, säger Madeleine Ringqvist.

”Fortfarande chockade”

I bostaden i Gubbängen syntes inte mannen som stulit Jazza till.

– Jag känner inte att den här mannen behöver något straff. Han är nog den som behöver mest kärlek i hela den här situationen.

Hur mår ni i familjen? 

– Vi är jätteglada att hon är tillbaka. Vi är fortfarande chockade.

Hur mår Jazza?  

– Jazza var lite avvaktande i början. Men igår var hon som vanligt igen, säger Madeleine Ringqvist.

Madeleines hund försvann på Odenplan – nu vädjar hon om hjälp