Efter tre månaders provfilmning fick Aspuddstejen Madeleine Ferraud beskedet – rollen som Matilda i dramaserien "Allt som blir kvar" var hennes. Hennes första roll för film/tv och en huvudroll dessutom.

– Det var en utmaning eftersom jag inte filmat innan. Men vi hade väldigt roligt under inspelningen, och eftersom provfilmningsprocessen varit så lång så hade jag hunnit bli ganska varm i kläderna, säger hon.

Sommaren 2021 blev sedan intensiv för Madeleine Ferraud. Hon, Oscar Zia och Erik Enge tillbringade långa dagar i somriga Stockholmsmiljöer. Där spelades serien in, om Matilda som dumpats av sin kille men tas om hand av sin barndomskompis Miron (Oscar Zia).

– Matilda är helt krossad men han lovar att laga henne om han får en månad på sig. Förutsättningen är att hon litar på honom och ger sig hän, säger Madeleine Ferraud.

Psykologiskt spel

Komplikationer uppstår när nyinflyttade Simon (Erik Enge) kommer in i bilden. En härlig lek blir så sakta ett psykologiskt maktspel.

– Det är en väldigt vacker serie rent visuellt. Och jag tycker att den sticker ut. Den har ingen tydlig yttre konflikt utan drivs mer av stämningar och av maktspelet och vad som händer inom karaktärerna, säger Madeleine Ferraud.

Lång scenvana

När Mitt i ringer Madeleine Ferraud sitter hon på tåget till Örebro. Där spelar hon i pjäsen "The Last Dream of William Shakespeare" under våren och har arbetat fram manuset tillsammans med de andra i ensemblen.

På teaterscenen är hon väl hemmastadd. I Linköping spelade hon amatörteater under hela uppväxten. Sedan blev det Calle Flygares Teaterskola och Scenskolan i Malmö, som hon gick ut för ett par år sedan.

Telefonplan nästa

I framtiden hoppas hon kunna kombinera teaterroller med roller för film och tv. Privat tänker hon boa in sig vid Telefonplan.

– Jag flyttade till Aspudden i andra hand för något år sedan. Jag blev jätteförtjust i hela det här området och i sommar flyttar jag till Telefonplan. Hälften av mina vänner bor här runt omkring så det har blivit som ett community, säger Madeleine Ferraud.