Madame von Vintage årets nyföretagare i Värmdö

Anja Lindh tröttnade på bilköer till stan och startade en vintagebutik på hemmaplan i Värmdö – ett koncept som ligger helt rätt i tiden. Nu får hon pris som årets nyföretagare.

  • Publicerad 11:03, 2 nov 2018

Torsbybon Anja Lindh tröttnade på långa bilköer in till lärarjobbet i stan och bestämde sig för att förverkliga en dröm: att öppna en vintagebutik som erbjuder återvinning lokalt och globalt.

Det blev Madame von Vintage, som hon öppnade i Haghultahuset i Haghulta i maj. Nu får hon priset för årets nyföretagare i Värmdö för ”engagemang och genomförande samt ett brinnande intresse för att arbeta med hållbarhet och att bevara vår historia. Prylar som är ”närodlade” får ett nytt liv genom nya kunder.”

Jag är också lite chockad

– Det känns fantastiskt, men jag är också lite chockad eftersom jag inte har haft butiken så länge, säger Anja Lindh.

Var det värt att ta klivet till att bli egen företagare?

– Det var absolut rätt. Min magkänsla sa att det var det, även och det var lite tokigt och vågat. Ett kliv som jag inte ångrar, säger hon.

Det är NyföretagarCentrum Nacka Värmdö Tyresö som delar ut priset.

Juryn har bestått av fyra företagare som tidigare fått utmärkelsen årets nyföretagare, bland annat Ludvig Brydolf från Värmdö som blev tvåa i Sveriges mästerkock i TV4 2016 och Martina Danielsson som driver Värmdö möbelmakeri.

Priset delas ut på Värmdö företagargala den 22 november på Säby gård.