Ratthunger. Nu finns pizza på mack i Märsta. Foto: Pizza Hut

Mack vill bli matdestination - satsar på pizza

Tanka bilen och och ta en pizza samtidigt. Nu blir det möjligt i Märsta när en pizzakedja flyttar in på macken.

  • Publicerad 15:55, 11 nov 2021

Vi har en uttalad strategi att fortsätta bygga ett intressant och spännande matutbud som ska passa hela familjen, oavsett preferenser.

Nu finns snabbmatskedjan Pizza huts pizzor på bensinmacken Circle K i Märsta. De bägge företagen har inlett ett samarbete. Macken satsar nämligen på att allt mer bli en "matdestination".

– Det här är en viktig milstolpe för oss. Vi har en uttalad strategi att fortsätta bygga ett intressant och spännande matutbud som ska passa hela familjen, oavsett preferenser. Att addera pizza känns fantastiskt, säger Martin Stenberg, Circle K.

Pizzor från kedjan finns på två andra Circle K-mackar i landet.

Från och med tisdagen 9 november finns det nu även pizza på macken i Märsta.

– Vi är glada att kunna vara med och ta Circle K:s matutbud till nästa nivå genom några av våra mest omtyckta pizzor. Vi är övertygade om att det kommer bli ett välkommet inslag längs vägen och menyn som kommer att finnas hos Circle K lär inte göra någon i bilen besviken, säger Regina Borda, manager på Pizza Hut i Europa, Storbritannien och Kanada.

Första svenska pizzerian i Västerås

Ordet pizza har förekom för första gången i slutet på 900-talet på medeltidslatin. Men då var man inte först med idén att toppa ett platt bröd med godsaker. Radan i antikens Grekland på 500-talet f. Kr ska bröd med till exempel dadlar eller gröna blad ovanpå ha förekommit.

I Sverige slogs en av de första pizzeriorna upp i Västerås i slutet på 1940-talet.

Källa: Wikipedia

Visa merVisa mindre

L: ”Sigtuna ska bli bästa skolkommunen”

Nyheter Val. Skola och trygghet högt på dagordning Trygghet, äldreomsorg och bostadspolitiken blir heta ämnen inför valet enligt Liberalernas Pernilla Bergqvist.torsdag 25/11 13:07

Bedrägerier mot äldre ökar i Sigtuna

Nyheter Luras. Verbala tjuvar försöker blåsa äldre En bedrägerivåg som svept över norrort har även nått Sigtuna. Flera äldre i kommunen har blivit uppringda av misstänkta bedragare.tisdag 23/11 11:52

Coronarapport: 57 coronafall i Sigtuna

Nyheter Testning. Alla uppmanas testa sig igen, meddelar FHM. Folkhälsomyndigheten inför vaccinpass och rekommenderar vaccinerade att testa sig igen, efter ökad smittspridning. I Sigtuna kommun ökar smittan något igen.fredag 19/11 9:58