nybygge. Så här är det tänkt att det ska se ut när husen är byggda i det som kallas Väppeby 7:218 Foto: Illustration: Mac Freeze

Mac Freeze husplaner gäller fortsatt

Ingen Boviera. Mac Freeze bromsar dock inte sina husbyggarplaner.

  • Publicerad 08:24, 5 feb 2021

I förra numret av Mitt i Bålsta kunde ni läsa om hur planerna för Bovieran spruckit. Detta sedan det visat sig att marken i Väppeby inte fungerar för att bygga den typen av hus som Bovieran är. Nu erbjuder sig företaget Mac Freeze att att köpa den aktuella marken och uppföra bostäder för det behov som finns i kommunen. Till exempel kan det handla om ett äldreboende.

– Bovieran är en bra produkt, men det finns andra produkter. Jag har tagit fram en skiss på ett äldreboende. Jag kastade ut en liten vink till kommunen där, så de har bollen nu. Vi får se, säger Kjell Schön på Mac Freeze vars byggnad inte skulle innehålla en källare som Bovieran och som inte heller skulle vara lika hög.

Mac Freeze kom in i projektet i samband med att det blev klart att Bovieran skulle byggas. Man arbetar nu vidare i området med ett bostadsbygge som kommer innebära att ett 60-tal familjer flyttar in.

– Vi ska göra all infrastruktur. Det är vägar, avlopp, dammar. Sedan blir det styckade villatomter och jag har planer på att bygga småhus där, säger Kjell Schön.

Det förändras inte för att Bovierans planer spruckit?

– Jag vet inte hur kommunen tänker, men jag har avtal på allting.

När är det tänkt att det ska vara inflyttning?

– Mina tankar är att vi ska börja leverera husen före sommaren. Ja, säg kvartal 3 åtminstone, alldeles efter semestrarna.

Helgens blåljus: Osämja på gymmet ledde till bråk utanför

Två unga män blev osams om redskapen på ett gym i Bålsta. Tjafsandet på gymmet ledde till ett senare slagsmål utanför. Den ene har nu anmält den andre för misshandel.måndag 1/3 12:31

8000 luncher har hämtats ut av hungriga gymnasieelever

Så går matsatsningen i Upplands-Bro. Kommunens satsning på restaurangnäringen och sina distansstuderande gymnasieelever har pågått sedan 18 januari. Mitt i har begärt ut siffror som visar hur lunchsatsningen fortskrider.måndag 1/3 12:24