Moderaterna som vill lyfta hamnarna med matbodar, bättre gångvägar och båtar till stan. Foto: Stefan Källstigen

M vill välkomna båtturisterna till Östermalm

Båtturisterna måste välkomnas bättre till Östermalm. Det tycker Moderaterna som vill se matbodar, bättre gångvägar och båtar till stan.

  • Publicerad 13:11, 2 maj 2018

Båturisterna väller in från hamnarna till Gärdet och Östermalm under framför allt sommaren. Men Moderaterna tycker att man borde välkomna dem bättre till stadsdelen.

– Vi upplever att miljön som de möts av inte alltid ser ut så som man skulle önska, säger Tobias Sjö (M) vice ordförande i stadsdelsnämnden.

Lånecyklar och färja

I en skrivelse till Östermalms stadsdelsnämnd skriver partiet att staden bland annat ska man göra det enklare att gå från hamnarna via stadsdelen till resten av stan. Bland annat genom att skylta bättre och fixa gångvägarna. Lånecyklar och en mindre färja till City föreslås också.

– Och shuttlebussar skulle kanske gå till centrala delar också, möjligtvis som ett samarbetet med rederierna. Men för den som vill promenera ska det gå lättare också. Man ska kunna gå från kajen till Skansen eller till City på trevligare promenadstråk, säger Tobias Sjö.

Vill se käk också

M föreslår också små bodar med käk och annat längs Värtavägen, Valhallavägen och vid Frihamnen.

– Vi vill att staden ska vara mer tillåtande i att ge möjligheter till att etablera sådana enklare mastställen, säger Tobias Sjö.