M vill se över trafiken i Brunna: ”Är kaos”

Olyckor och köer vid avfarten från E18. Det är stora trafikproblem mellan Trafikplats Brunna och Brunnarondellen, enligt Fredrik Kjos (M). – Just nu hamnar allt kaos i medborgarnas knä, säger han.

  • Publicerad 19:58, 18 sep 2018

Oppositionsrådet Fredrik Kjos (M) vill ge Tekniska nämnden i uppdrag att ta fram åtgärder för att öka trafiksäkerheten mellan Trafikplats Brunna och Brunnarondellen.

– Den ökande trafiken med tunga transporter gör att det blir svårt för Upplands-Bro-bor att komma av motorvägen på eftermiddagarna, säger Fredrik Kjos (M).

Han menar att kommunen varit för slapphänt i sina krav på exploatörer i området.

– Man har släpat efter med trafikplatser och rondeller vid Brunna handelsplats och det nya logistikcentret.

Växer snabbt

Brunna växer så det knakar med nya företagsetableringar och risken är överhängande att situationen förvärras, menar han. 

– Det går inte backa bandet och förvänta sig att exploatörer ska lösa problemen. Jag har fullt förtroende för att kommunens tjänstemän nu ser över situationen.

Kommunstyrelsen ställer sig bakom Fredrik Kjos (M) initiativ, vilket innebär att det råder politisk enighet för att lösa problemen.

Hennes saknad blev till skrivcafé

Prisade författare föreläser och inspirerar den som vill skriva Rebecka Sandqvist saknade sitt skrivcafé. Till slut blev saknaden för stor och nu startar hon ett digitalt med sin partner Daniel Persson och intresset är stort. – Folk har redan börjat höra av sig...måndag 18/1 12:33

Upplands-Bros glädjande skridskobesked

Och då öppnar biblioteken igen. I dag, måndag den 18 januari, så öppnar isen på Kungsängens IP åter upp för allmänhetens åkning.måndag 18/1 11:23