Rinkeby-Kistas ordförande Benjamin Dousa, (M) lämnar politiken. Foto: Ylva Bergman

M-toppen lämnar politiken

Benjamin Dousa, ordförande i Moderata ungdomsförbundet tillika ordförande i Rinkeby-Kistas stadsdelsnämnd, lämnar politiken. Detta meddelade han i en intervju med Aftonbladet på måndagen.

  • Publicerad 17:11, 11 maj 2020

Ordförande i Rinkeby-Kistas stadsdelsnämnd, Benjamin Dousa (M), lämnar politiken, meddelar han i en intervju med Aftonbladet som publicerades på måndagseftermiddagen.

– I politiken finns det alltid personer som är intresserade av att lägga krokben, det ska bli skönt att slippa det, säger han till tidningen.

Benjamin Dousa valdes till ordförande för Moderata ungdomsförbundet 2016 och har suttit som ordförande i Rinkeby-Kista sedan valet 2018, där han bland annat drivit frågor om ökad trygghet, till exempel genom att försöka anlita fler ordningsvakter.

Grönblå styret vill ha vakter i hela centrala Kista

Vill ha ett vanligt jobb

Till Aftonbladet säger Dousa att det är ett stort problem att många politiker aldrig haft ett vanligt jobb, och att det är en av anledningarna till att han slutar.

– Jag har lovat mig själv att jag aldrig ska hamna där, säger han.

Benjamin Dousa är 27 år och uppvuxen i Husby och nu för tiden bosatt i Kista. 2018 gav han ut självbiografin ”Snöflingorna faller över Husby”. Han kommer att avgå i samband med förbundsstämman i november, och någon comeback inom politiken planerar han inte, enligt Aftonbladet.