M svänger efter namnförslaget på ny lekpark

Frågan om vad den nya lekparken bakom Vallentuna ska heta har givit upphov till livliga diskussioner i sociala medier. Många ifrågasätter namnberedningens förslag. Nu säger M att de kommer att rösta för namnet Lasseparken i stället.

  • Publicerad 19:39, 13 jun 2019

Parken finansieras delvis med pengar som testamenterats av Vallentunaprofilen Lars Johansson. När kommunen i våras bjöd in Vallentunaborna att lämna förslag på vad parken ska heta fanns samtidigt en liten berättelse om honom med som bakgrund.

En namnberedning valde bland de nästan 80 förslagen ut namnet Tellusparken.

På Facebook blev reaktionerna genomgående negativa till att Lasse Johansson inte finns med i namnet. ”Supertrist! Lasseparken hade varit bättre”, ”oförskämt att inte nämna hans namn” och ”Så fräckt (…) Hade det varit en kommunpolitiker som skänkt så mycket pengar hade det varit en självklarhet att man döpt parken efter denne !! Gör om och Gör RÄTT!” löd några av kommentarerna.

I förrgår var frågan uppe på kulturnämnden, där politikerna var eniga om att Tellusparken är ett bra namn.

M går emot

I går startades en omröstning i gruppen Nytt i Vallentuna där en majoritet föredrog namnet Lasseparken. Det fick Moderaternas Bengt-Åke Grip att tillkännage att hans parti kommer att föreslå namnet Lasseparken i stället för att gå på namnberedningens förslag när det ska klubbas på bygg- och miljötillsynsnämnden i augusti.

– Jag kan inte säga att tjänstemännen gjort några fel, säger han. Men om det inte finns några tungt vägande skäl mot att anta ett förslag som opinionen vill ha så ser jag inga hinder.