Danderyd kommer styras av M, L och KD också de kommande fyra åren. Foto: montage

M, L och KD överens om styret i Danderyd

Moderaterna, Liberalerna och Kristdemokraterna kommer fortsätta styra Danderyd tillsammans de kommande fyra åren. I en ny överenskommelse slår koalitionen fast att Danderyd ska bevaras som villa- och trädgårdsstad.

  • Publicerad 09:46, 22 okt 2018

Partierna i koalitionen M, L och KD har enats om att styra tillsammans, och även om vilka prioriteringar kommunen ska göra de kommande åren. I överenskommelsen som fått namnet  ”Ett grönt och tryggt Danderyd med Sveriges bästa förskola, skola och äldreomsorg”, slår man fast att Danderyd ska bevaras som villa- och trädgårdsstad, något som väljarna efterfrågat.

– Vi moderater är mycket nöjda med samarbetet vi haft som koalition de senaste fyra åren och vi ser fram emot en fortsättning. Den nya plattformen borgar för en sund ekonomi i ett tufft läge med sviktande skatteintäkter. Vi har tagit till oss av den kritik som riktats mot oss i byggfrågor och i överenskommelsen betonar vi vikten av att behålla Danderyd som villastad. Byggprocesserna ska kännetecknas av varsamhet, transparens och dialog, säger Ulla Hurtig Nielsen (M), ordförande för Moderaterna i Danderyd i ett pressmeddelande.

I överenskommelsen lovar partierna att kommunens grönområåden ska värnas och nybyggnation ska ske med danderydbornas behov i fokus. Liberalernas ordförande, Tommy Lindgren (L), lyfter också fram skolfrågorna som en viktig prioritering för koalitionen.

– Danderyd ska ha Sveriges bästa skola och då måste kommunen både attrahera de bästa lärarna med konkurrenskraftiga villkor och erbjuda permanenta skollokaler som främjar inlärning. Vi är också glada att vi är överens om att fasa ut den så kallade ”Danderydsmodellen”, säger Tommy Lindgren (L).