M kräver att polisen prioriterar om och är mer synliga trots personaltapp. Foto: Press/Mitt i

M: ”Fel prioritering av polisen”

Polisen i Järva har tappat ett tiotal poliser. Närvaro på torg och brottsförebyggande arbete får stå tillbaka. – Det ska stå en polispatrull på torget i Rinkeby, inte om några månader. Utan nu, säger finansborgarrådet Anna König Jerlmyr (M) Hon har skickat en kallelse till berörda polischefer för att undvika, vad hon menar, är en felaktig prioritering.

  • Publicerad 10:01, 14 nov 2018

Mitt i berättade igår att polisen i Järva tappar personal. Enligt Daniel Mattsson teamledare i lokalpolisområde Rinkeby, handlar det om att ett 10-tal poliser valt att söka sig bort från Järva.

En konsekvens av det blir, enligt honom, att närvaro på torg i Järva och brottsförebyggande arbete inte kan prioriteras i samma utsträckning.

Det tycker finansborgarrådet Anna König Jerlmyr (M) är en felprioritering, Hon har nu skickat en kallelse till berörda polischefer inom Stockholmsregionen.

– Det här är ett mycket, mycket olyckligt besked. Rinkeby är kanske den plats i Stockholm som har allra högst behov av en synlig polis som står på torget, säger hon.

– Jag förstår att detta inte heller är önskat av polisen, som jag tycker gör ett jättejobb och förtjänar stor respekt. Men för mig är det här en helt felaktig prioritering som måste kunna undvikas. Jag har skickat en kallelse till berörda chefer i Stockholmsregionen och kommer då att ta upp detta.

Hon menar att polisens synlighet är helt avgörande i Järva.

– Det ska stå en polispatrull på torget i Rinkeby, inte om några månader. Utan nu, säger Anna König Jerlmyr (M).