M anklagar V för affisch-sabotage

Någon river ner val­affischer i Järvaområdet och klistrar över de som sitter kvar med klistermärken som har nya budskap. – Alla affischer rivs ner utom vänsterpartiets, säger Bo Sundin (M).

  • Publicerad 00:00, 2 sep 2014

Vid flera tillfällen har valaffischer i Järvaområdet saboterats eller rivits ner.

Senast i torsdags kväll upptäcktes affischer i Tensta som blivit överklistrade med budskap där avsändaren varit vänsterpartiets Dror Feiler. Även Folkpartiet har utsatts.

Dror Feiler förnekar dock inblandning.

– Jag har inte med det att göra. Jag har själv sett att folk har satt upp klisterlappar med mitt namn. Jag har försökt att kontakta folk på olika forum som internet och uppmanat dem att sluta, säger Dror Feiler (V).

Samtidigt tycker han att det är bra att det finns folk som stöttar honom.

– Jag är glad att det finns människor som vill främja en aktivist och kulturarbetare som vill kandidera till riksdagen, men jag tycker rent principiellt att man inte ska klistra på andras affischer eller riva ner dem.

Stadsdelsnämnden i Kista-Rinkebys ordförande Bo Sundin (M) är bedrövad.

– Det är ett demokratiskt problem att inte alla partier accepterar att alla får föra ut sina budskap. Alla affischer har vandaliserats eller rivits ner utom vänsterpartiets och det är ganska tydligt vad det är för avsändare, säger han.

Moderaterna i stadsdelen har anmält händelserna till det centrala förbundet som nu får avgöra om de ska polisanmälas.

Kista För att stötta unga mellan 16 och 25 startar i höst ett projekt på Järvafältet. Barn- och ungdomspsykiatri, vuxenpsykiatri och beroendevård ska samverka i ”Järva Unga”. Projektet invigdes den 27 augusti av sjukvårdslandstingsrådet Birgitta Rydberg (FP).

Syftet med projektet är att ökad tillgänglighet till psykiatri och beroendevård för ungdomar och unga vuxna i Järva och tidiga insatser, behandling och kartläggning av behoven av insatser för psykisk ohälsa och missbruk.

Tidiga insatser för unga i missbruk och ohälsa

Brandbomb försenar kulturflytt

JÄRVA Kulturförvaltningen är först av Stockholms stads centrala förvaltningar som ska lämna innerstaden i den flyttvåg till förorten som har beslutats av politikerna i Stadshuset för två år sedan.

Men flyttlasset som skulle gå till Rinkeby den här veckan kommer att bli minst en månad försenad på grund av helgens oroligheter i Rinkeby då en brandbomb kastades in i polisen gamla lokaler på Askebykroken – dit förvaltningen skulle flytta.