Eva Röse ligger på köksbordet och gapskrattar samtidigt som Johan Petersson stönar och jämrar sig över sitt onda knä. Skarpögda tittare hinner kanske se Baggensfjärden glittra förbi i bakgrunden innan en av Sveriges snabbaste sexscener är över.

Annars går vyn – minus skådespelarna – i repris. Treplansvillan om 350 kvadrat med sjötomt, minimarina och gästhus från Kanal 5:s tv-serie ”Helt perfekt” på Skepparstigen 5 i Saltsjöbaden är nämligen till salu.

Visas i helgen

Mäklaren Henrik Silver tar emot bokningar och håller de första visningarna till helgen.

Så om du som Eva behöver en vrå att bryta ihop i för att vännen bjuder in till fest samma dag som du fyller 45 eller som Johan någonstans att ta en dagsfylla med Johan Ulveson och Claes Malmberg kanske det här är rätt ställe.

Men du måste ha en fet plånbok. Utgångspriset är alltså 45 miljoner kronor och mäklaren räknar med mer.

– Det skulle inte förvåna mig om priset går upp tio procent, säger Henrik Silver.

På mindre än ett dygn hade annonsen fått 18 000 klick på Hemnet.

– Jag har aldrig varit om så många klick, säger Henrik Silver.

Kan bli sommarställe

Bland intressenterna finns flera olika kategorier av tänkbara köpare.

– Det är några kända personer, några Saltisfamiljer som söker större och finare läge, några som tänker sig det som ett sommarställe och även en del utlandssvenskar som vill flytta hem.

Pandemin har fått Nackas villapriser att rusa i höjden. På ett år har nivåerna stigit med 26 procent.

– Många vill flytta från stan men de som bor i villor vill bo kvar så utbudet på villor är lågt, säger Henrik Silver.

Fyndsökare panikslagna

Unga har fått än svårare att komma in på bostadsmarknaden men även vissa etablerade bostadsägare har drabbats av prisuppgången.

– I början av pandemin kom många på visningar och sa: ”Vi kommer inte att köpa nu, vi väntar till i höst och köper till pandemipriser.” Nu har de panik för att de har sålt och inte ens har råd att köpa tillbaka sina tidigare boenden, säger Henrik Silver.

Flera banker har varnat för att bostadsmarknaden kan vara på väg att bli överhettad. Men Henrik Silver tror inte att husköpare i Nacka behöver känna oro i nuläget.

– Det som påverkar är ränteläget, vad som händer med det. Men jag tror att många kommer att fortsätta att jobba hemifrån och prioritera sitt boende annorlunda. Många behöver inte bo mitt i stan utan kan bo så här fint i stället och utbudet på villor i Nacka kommer inte att öka.

Sällan på öppna marknaden

På Skepparstigen tror han att huset snarare än tv-serien skapar Hemnethysterin.

– De senaste 20 åren har det bara sålts tre sjötomter i den här delen av Saltsjöbaden. De kommer sällan ut på den öppna marknaden, säger Henrik Silver.

Huset är i platsgjuten betong med stora fönsterpartier och utsikt över Baggensfjärden. Huset formar ett U kring poolen vilket ger både insynsskydd och solläge.

– Nere vid bryggan är en marina för jetskis och båtar. Till sommarfesterna kommer många av gästerna med båtar och du har sex sjökrogar inom tio minuters båtfärd, säger Henrik Silver.