December 2018 var planen först att Hamamhuset skulle stå klart. Men nu är bygget uppskjutet på obestämd framtid. Foto: ARKLAB

Lyxbygget i Hamamhuset har lagts på is

Det har varit många turer kring det rekorddyra lägenheterna med tillhörande turkiskt bad på Östgötagatan. Nu meddelar mäklaren att projektet helt lagts på is.

  • Publicerad 17:06, 4 jun 2018

StockholmDirekt har tidigare rapporterat om de exklusiva lägenheterna som efter många om och men klubbats igenom i den gamla nedbrunna idrottshallen på Östgötagatan. Här skulle 16 nya exklusiva lägenheter byggas, tillsammans med ett turkiskt bad för allmänheten i bottenplan.

Efter en tio år lång överklagandeprocess började den förra mäklaren i augusti sälja Hamamhusets rekorddyra lyxvåningar, med en prislapp på mellan 150-200 000 kronor per kvadratmeter.

Nu byggs det turkiska badhuset på Söder

Men byggtekniska detaljer gjorde att projektet försenades meddelade den förra mäklaren Lagerling i oktober 2017, som bland annat hänvisade till svårigheter med att behålla delar av den gamla ruinen.

Och sedan dess har bygget helt stått still. Det bekräftar den nya mäklarfirman Eklund Stockholm New York, som tog över projektet i höstas, efter att den förra firman gått bet.

– Projektet ligger helt på is. Planen var ju att detta skulle bli exklusiva lägenheter men det är inte marknad för det just nu. Så projektet har stannat av på obestämd tid, säger Henrik Dahlbäck, mäklare på Eklund, med ansvar för nyproduktioner.

Köpare har dragit sig ur

De tre som redan köpt lägenheter i det nya lyxhuset har nu fått hoppa av, med en försäkran om att först bli uppringda när bygget väl drar igång igen. Men när, eller om, det blir av är i nuläget omöjligt att säga, enligt mäklaren.

– Vi försökte känna av intresset lite direkt när vi tog över men fick inte hugg så det är bättre att vänta, så hoppas vi självklart att blåser bättre vindar snart, säger Henrik Dahlbäck.

Hamamhuset på Södermalm försenas

Den forna idrottshallen på Östgötagatan förstördes i en brand 2003 och har sedan dess stått orörd, med undantag för en del förarbeten inför bygget av Hamamhuset.

StockholmDirekt har sökt byggherren Castella fastigheter.

STILLA. Flera grannar har hört av sig om det stillastående byggprojektet på Östgötagatan. Foto: Sophie Stigfur