I december kommer nya lyxbostäder att börja byggas i Täby. Bostadsföreningen får bland annat en gemensam pool. Foto: Läsarbild 3D House

Lyxbostäder med pool byggs i Gribbylund – men få har sålts

Lyxbostäder med en gemensam pool ska börja byggas i Gribbylund i december. Men försäljningen har gått trögt sedan de lades ut till försäljning i februari. – Hittills har knappt hälften av bostäderna sålts, säger projektchefen Jesper Hasseltorp.

  • Publicerad 17:51, 21 nov 2019

Den som är beredd att vänta på att få tillträde till en bostad har mycket att välja på i Täby. I december påbörjas bygget av 32 bostäder i Gribbylund nära Rönningesjön.

Lockar med gemensam pool

Hos mäklaren visas ritningar över lyxiga bostäder. I en och samma förening kommer det både att finnas radhus, parhus och lägenheter. De får även tillgång till en stor gemensam pool.

Bostäderna lades ut till försäljning i februari i år och hittills har 14 av dem sålts – inte ens hälften. FFAB, som är ansvariga för byggprojektet, berättar att det har gått trögt att få människor att köpa bostäderna.

– Försäljningen drog igång på riktigt efter sommaren, efter att ha varit avvaktande under våren. Det är framför allt barnfamiljer som köpt bostäderna, säger projektchefen Jesper Hasseltorp vid FFAB.

Svårare att sälja innan byggstart

Det har blivit svårare de senaste åren att sälja bostäder på ritning. Köparna vill veta när de kan flytta in och vad de har köpt, innan de slår till.

Vi behöver därför komma igång med bygget relativt fort så att köparna vet att det blir av och när de kommer kunna flytta in. Det är mycket viktigare nu än tidigare, säger Hasseltorp.

Inflyttning påbörjas nästa höst

Planen är att bostäderna ska börja byggas i december i år. Går allt som det ska kan de första flytta in nästa höst.

Tror du samtliga bostäder kommer vara sålda då?

– Jag vet att bostäder har stått tomma i vissa byggprojekt när de första börjat flytta in, men jag är inte oroad över att det blir så i det här fallet då intresset varit stort. Jag tror att alla bostäder kommer vara sålda nästa höst, säger Jesper Hasseltorp.