Krock. Tre personer skadades efter nattens krock på Örbyleden. En person avled senare av sina skador. Foto: kollage

Lyxbilstjuven inblandad i dödskrasch i Bandhagen

En intensiv biljakt natten till tisdagen slutade med en krock i Bandhagen. En av personerna som blev påkörd avled av sina skador. Den misstänkta föraren är känd av polisen sedan tidigare.

  • Publicerad 12:01, 14 jan 2020

Klockan var runt midnatt då polis följde efter en stulen bil som vägrat stanna på polisens uppmaning.

En död efter polisjakt i södra Stockholm

När bilen befann sig på Örbyleden i höjd med Bandhagen kolliderade den med två andra bilar. Tre personer skadades allvarligt och fick föras till sjukhus med ambulans och ambulanshelikopter.

Tidigt på tisdagsmorgonen meddelade polisen att en person dött av sina skador. Till StockholmDirekt bekräftar polisen att det rör sig om en man i 45-50-årsåldern som satt i en av de påkörda bilarna.

Föraren känd sedan tidigare

Enligt uppgifter till Aftonbladet ska föraren, som är en av de skadade, till den stulna bilen vara en man i 20-årsåldern som tidigare är känd av polisen för att stjäla dyra bilar, ibland kallad för "lyxbilstjuven".

Detta är något som polisen bekräftar för StockholmDirekt.

20-åringen är misstänkt för grovt vållande till annans död, grovt vållande till kroppsskada, grov vårdslöshet i trafik och olovligt brukande alternativt tillgrepp av fortskaffningsmedel.

Den idag 20-åriga mannen är sedan tidigare misstänkt för över 200 brott, och uppmärksammades av Uppdrag Granskning tidigare i höstas. Han har verkat främst i Västerort och Norrort och stulit dyra bilar. Ofta genom att göra inbrott och ta någons bilnyckel i hallen, och sedan köra iväg med bilen. Han har även rymt ett flertal gånger från ungdomshem, endast för att begå nya brott.

Lyxbilstjuven misstänkt för hundratals brott

När någon skadas allvarligt i samband med ett polisingripande ska åklagare vid särskilda åklagarkammaren underrättas, något som enligt polisens hemsida också är gjort.