Jenny Fagerlund på Valhallavägen – ett stenkast från hemmet vid Starrängsringen. Foto: Olle Anrell

Lyckliga slut är startpunkten för Jenny Fagerlund

Östermalmsbon Jenny Fagerlund älskar lyckliga slut. Nu släpper hon feel-goodboken ”24 goda gärningar” som helt utspelar sig i stadsdelen. – Valhallavägen och Karlavägen är perfekta miljöer, säger hon.

  • Publicerad 14:08, 10 okt 2018

2014 vann Jenny Fagerlund en författartävling hos förlaget Harlequin och romandebuten Drömstigen gavs ut. Nu kommer nya boken (nu på Norstedts) 24 goda gärningar – en julhistoria som helt utspelar sig på på Östermalm.

Boken handlar om Emma som har förlorat sin man på julafton två år tidigare och som har svårt att gå vidare.

– Emma driver en present- och inredningsbutik på Karlavägen där hon en dag ser en äldre man som behöver hjälp i snöstormen utanför. Efter att ha hjälpt honom kommer hon på att hon ska göra 24 goda gärningar fram till julafton, säger Jenny Fagerlund.

Självklar genre

Nya boken är Jenny Fagerlunds tredje (den andra – Med hälsning från Båstad – gavs faktiskt ut så sent som i somras) och genren för samtliga böcker är feel-good. Ett självklart val för Jenny.

– Jag har alltid läst den här typen av böcker och älskar feel-good, chic-lit och romance, så det känns inte mer än rätt att skriva i den genren. Det är sådana böcker som får mig att må bra, säger hon.

Jenny Fagerlunds senaste bok 24 goda gärningar.

Feel-goodböcker kan egentligen handla om allt möjligt, men en kärlekshistoria kryddar ofta berättelsen. Det viktigaste är dock att böckerna har lyckliga slut, berättar Jenny.

– Det handlar om relationer och om människor som utvecklas i en positiv riktning.

Att 24 goda gärningar skulle utspela sig på Östermalm var lika självklart som genre-valet för Jenny Fagerlund, som bott på flera olika ställen i stadsdelen de senaste tolv åren.

– Dels bor jag ju här och det blir alltid enklare att skriva då. Men sedan passar Östermalm bra för den här typen av historier.

Varför då?

– Allt det gröna och närheten till naturen är en bra inramning till det mysiga juliga. Valhallavägen och Karlavägen är perfekta miljöer för den här berättelsen att utspela sig på, säger Jenny Fagerlund.

Fakta

Har fyra barn

Ålder: 39 år

Yrke: Frilansjournalist och författare.

Bor: Vid Starrängsringen

Familj: Fyra barn, Maximilan 1 år, Vilhelm 6 år , Isabelle 8 år och Alexander 10 år och maken Patrik.

Aktuell med: Boken ”24 goda gärningar” som släpps 18 oktober

Jenny vid Starrängsringen där hon bor med sina fyra barn och man. Foto: Olle Anrell

Visa merVisa mindre