Lyckad halsdukskupp i Vaxholm

Tidigt i morse placerade församlingar i hela Stockholm ut hemstickade halsdukar på strategiska platser. Målet: att sprida lite värme i samhället. – Jomen det gick väldigt bra. Alla halsdukar blev tagna, säger Linda Haglund på Svenska kyrkan i Vaxholm.

  • Publicerad 18:21, 15 jan 2020

– Det var många som tyckte att de kände värme, som blev berörda och glada och att det var ett fint budskap. Men jag vet inte vilka som fick halsdukarna, säger Linda Haglund, informatör på Svenska kyrkan i Vaxholm.

30 församlingar

Totalt deltog 30 församlingar i Stockholm i kampanjen för ett varmare samhälle. I Vaxholm hade lokala församlingsbor stickat 6-7 halsdukar som tidigt i morse placerades ut på utvalda platser, i hamnen och vid bussarna till stan.

En av halsdukarna som delades ut i Stockholm i morse.

På en lapp på halsdukarna kunde man läsa: ”Fryser du? Den här halsduken är inte borttappad. Den är handgjord just för dig”.

Idén kommer ursprungligen Nederluleå församling där man gjorde på samma vis förra vintern.

– Där är det ju kallare på vintern, och vi hade planerat att göra det den kallaste dagen här, men datumet flyttades till i dag, Nu var det ju ganska varmt, säger Linda Haglund.

Medmänsklighet och värme

Trots det tog många del av budskapet, inte minst på sociala medier där bilder och kommentarer spreds.

– Det blåser kallt både bildligt och bokstavligt talat i vårt samhälle, men det finns också många människor som står upp för medmänsklighet och värme. Det är motivet och motivationen, säger Linda Haglund.