Simon Wanler har öppnat Bastard Burgers på Rehnsgatan Foto: Mimmi Epstein/ Privat

Luleås krogkung intar Vasastan

Det "burgade" med en braksuccé i Luleå, men där finns i princip ingen konkurrens. Nu provar Simon Wanler och hans gäng lyckan i hamburgermeckat Vasastan. Främsta vapnet i kampen om gästerna? Allt kött kommer från Norrland.

  • Publicerad 19:40, 21 mar 2018

Simon Wanler driver sedan tidigare en italiensk restaurang och ett tapasställe i Luleå. Tillsammans med en hamburgerfrälst barndomskompis och en annan kille öppnade han för 1,5 år sedan Bastard burgers i hemstaden.

– Vi har ett stort intresse i streetfood-kulturen och det saknades verkligen ett bra burgarställe i Luleå. Vi fick ett jäkla bra bemötande. Det var kö ut på gatan både lunch- och middagstid i tre månader, säger Simon Wanler.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Nu expanderar han och kollegerna. Sitt sjätte ställe öppnade de i Stockholm, närmare bestämt på Rehnsgatan 22, för en månad sedan. Väl medvetna om konkurrensen.

– Vi väljer inte lägen efter konkurrens, vi tror på vår produkt. Allt kött kommer från norrländska gårdar. Där finns fler köttkor och köttet har generellt bättre fetthalt, säger Simon Wanler och fortsätter:

– Grannarna våra gör goda burgare men vi gör de godaste.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

De pommes som serveras är enbart gjorda på sötpotatis.

– Vanlig pommes blir aldrig särskilt spännande. Vi har gäster som kommer enkom för sötpotatispommes. I Stockholm är vi inte unika med detta men i mindre orter är vi det.

I april och maj öppnar Bastard burgers två ytterligare restauranger i landet.