Säkras. Nu ska bryggorna vid Lugnets terrass få sig en efterlängtad renovering. Foto: Mostphotos

Lugnets terrass ska återigen bli säker att promenera på

Lugnets terrass vid Hammarby sjö ska få sig ett välbehövligt lyft. Nu har 4,5 miljoner kronor lagts åt sidan för att se till att terrassen blir hel igen.

  • Publicerad 08:00, 11 okt 2020

Lugnets terrass, som ligger mellan Sickla udde och Henriksdalshamnen, stängdes av under delar av sommaren. Anledningen var att bryggan var en säkerhetsrisk med stora hål här och där. Men de lagningar som gjordes var tillfälliga, vilket väckte debatt i den lokala facebookgruppen.

– Det är otroligt populärt att promenera där, men vi har haft massa problem med terrassen. Tidigare har den bara lappats och lagats, men under sommaren har vi kunnat utreda hela konstruktionen, säger Christoffer Järkeborn (M), ordförande i Södermalms stadsdelsnämnd.

Det landade i att stadsdelsnämnden nu beslutat att avsätta 4,5 miljoner kronor för att renovera terrassen.

Bättre material

Den nya terrassen kommer bestå av mer hållbara och beständiga plankor, men annars ska den se ut som tidigare.

– Den stora skillnaden är att terrassen kommer att vara hel, och det kommer inte vara någon risk att gå eller cykla på den, säger Christoffer Järkeborn.

När arbetet kan sätta igång är inte helt klart. Först måste lite administration rörande upphandlingar och avtal avklaras.

– Jag kan inte säga exakt när vi kan sätta igång renoveringen, men det kommer ske så fort som möjligt. Min förhoppning är att det kommer vara klart långt innan nästa sommar, säger Christoffer Järkeborn.

De avsatta pengarna ska också användas till att ge några andra delar av bryggpromenaden i sjöstaden ett lyft.