Bron över tvärbanespåren i Alvik ska renoveras med start i april. Foto: Mikael Andersson

Lugnande besked – Västerorts cyklister slipper jätteomväg

Det blir inga krångliga omvägar för Västerorts cykelpendlare de närmsta månaderna. I stället kommer bilkörfälten att bli lite smalare.

  • Publicerad 12:04, 21 mar 2017

I april ska bron över tvärbanan längs Drottningholmsvägen, precis innan Tranebergsbron, renoveras. Under tiden var Trafikverkets förslag att att tvinga cykelpendlare ta långa omvägar via Alvik eller Traneberg.

Förslaget väckte dock kritik bland cyklister i Västerort.

LÄS MER: Förslag på jätteomväg för Västerorts cyklister får kritik

Och nu är det alltså bestämt att de 4000 cykelpendlarna som dagligen passerar, kommer att kunna fortsätta cykla över tvärbanebron också under upprustningsarbetet. Det står klart efter ett möte på Trafikverket under måndagen.

– Vi kommer minska körfältsbredden i stället, så cykeltrafiken kommer vara minimalt påverkad, säger Patrick Lepierre, projektledare på Trafikverket

Vad var det som fick er att besluta det?

– För att det fanns en möjlighet att få fram alla trafikslag på ett rimligt sätt om vi begränsade körfältsbredden. Vi gav ett förslag om hur trafiken kan ledas under renoveringen och igår fick vi veta att det är okej, säger Patrick Lepierre.

Förslaget lades först fram förra veckan, och nu har det fått de tillstånd som krävs för att kunna godkännas. Patrick Lepierre är nöjd med beslutet.

– Det kommer finnas ganska gott om plats på bron trots den begränsade körfältsbredden. Jag ser väldigt positivt på den här lösningen, och det underlättar för alla att vi kan minimera påverkan för både cykeltrafiken och biltrafiken.

Personbilar och lastbilar kommer att delas upp under renoveringen, och skyltar ska sättas upp för att visa hur de olika fordonstyperna ska köra.

Renoveringen beräknas inledas i april och vara klar under hösten 2017.