Ludvig Eriksson uttagen till Lag-VM i Japan

Stockholms GK:s Ludvig Eriksson är en av fyra spelare som ska representera Sveriges pojklandslag i Lag-VM i Japan i juni. Den 17-årige talangen från Danderyd fick beskedet per telefon under en lektion i skolan.

  • Publicerad 12:03, 17 maj 2018

– Vi är tre killar som är med i pojklandslagets trupp så jag visste att jag hade chansen, men när de ringde blev jag väldigt glad och exalterad, säger Ludvig Eriksson som just nu befinner sig på västkusten för att spela Fjällbacka Open, en deltävling i Swedish Golf Tour.

Ludvig Eriksson går första året på Riksidrottsgymnasiet i Uppsala. ”Man kan välja att gå tre eller fyra år, jag ska nog gå tre år och sedan söka till college”, säger han. Foto: Privat

Lag-VM för pojkar och flickor avgörs varje år på Chukyo Golf Club utanför Nagoya i Japan. Sverige hade inga deltagare med i fjol, men gör i år comeback två med formstarka lag. En av de fyra i pojklaget är alltså Stockholm GK:s Ludvig Eriksson.

Bor intill hemmabanan

– Han har spelet för att skjuta riktigt låga scorer. En spelare som normalt sett skaffar sig väldigt mycket birdielägen över 18 hål och när puttningen är het blir det många birdies, säger Carl Magnusson, coach för pojklandslaget.

”En spelare som normalt sett skaffar sig väldigt mycket birdielägen”, säger landslagscoachen Carl Magnusson om Ludvig Eriksson. Foto: Frida Bräster

Ludvig Eriksson bor nära hemmabanan i Kevinge strand och började med golf i unga år.
– Mina föräldrar är ganska galna i golf och jag fick små plastklubbor så fort jag hade lärt mig att stå. Grönt kort tog jag när jag var 8 år, säger han.

Årets Rookie 2017

Nu går han första året på Riksidrottsgymnasiet i Uppsala där han har goda möjligheter att utvecklas och få tid till träning och tävlingar.
I fjol radade Ludvig Eriksson upp framgångar med bland annat sin första seger på Skandia Tour Elit på Abbekås GK, och utsågs till Årets Rookie av Svenska Golfförbundet.

Är i bra form inför VM

Nu är det alltså Lag-VM som gäller, den 12–15 juni, och han tror att Sverige har goda chanser i mästerskapet där USA är titelförsvarare.

Ludvig Eriksson utsågs till Årets Rookie i fjol och tilldelades Annika Sörenstam Trophy 2017. Foto: Frida Bräster

– Ja, jag känner mig i bra form själv och alla vi i laget har spelat bra i år, och har dessutom en del erfarenhet, säger han.
Tidigare har två spelare från Stockholms GK – Pontus Widegren och Victor Tärnström – spelat Lag-VM.

”Ett styrkebesked för vår klubb”

– Det är fantastiskt roligt Ludvig följer deras väg, att han kom med i landslaget och håller traditionen vid liv. Ett styrkebesked för vår klubb. Dessutom är det roligt eftersom Ludvig spenderar väldigt mycket tid här på banan och tränar och spelar, både med proffs och med våra barn och ungdomar, säger Stockholm GK:s klubbchef Jonas Widegren.