Lotta Edholm (L):”Låt staden betala vakterna”

Lotta Edholm (L), oppositionsborgarrådet i Stockholms stad, vill att staden ska bekosta trygghetsvakterna i Husby centrum – och att det blir för ett år. – Man kan inte ha ett försöksprojekt på bara tre månader, det krävs mer långsiktighet än så, säger hon.

  • Publicerad 16:45, 16 aug 2017

De utlovade trygghetsvakterna i Husby centrum skulle vara på plats i april. Tanken var att de skulle vara i centrum på prov i tre månader, för att sedan utvärderas.

Trots att det har gått snart ett halvår lyser vakterna fortfarande med sin frånvaro.

Anledningen är att upphandlingen drar ut på tiden, då Securitas vill ha en högre summa för uppdraget än vad stadsdelsförvaltningen i Rinkeby-Kista kan gå med på, och det andra aktuella vaktbolaget, Nokas, inte vill ta på sig uppdraget alls.

Lotta Edholm (L), oppositionsborgarråd i Stockholms stad, tycker att staden kan ta den kostnaden centralt, så att Husby kan få sina utlovade trygghetsvakter.

– Det är ett stort löftesbrott från stadshusets ledning att lova att vakterna skulle vara på plats för ett halvår sedan. Det är naivt att tro att det går att upphandla en sådan tjänst för endast tre månader, det krävs minst ett år för att lösa problemen med trygghet i Husby, säger hon.