Lördagens nationaldag firas digitalt i Sollentuna

Nationaldagsfirande i coronans tid. Det blir något helt annat än de vanliga stora folkmassorna som brukar samlas i Edsbergsparken. I stället bjuder Sollentuna kommun i år in till ett digitalt firande i kommunens Youtubekanal, i morgon den 6 juni.

  • Publicerad 14:10, 5 jun 2020

– Det är trevligt med stora sällskap under blå himmel men Sveriges nationaldag kan firas på många sätt och i år bjuder vi in till ett digitalt firande med sång, musik, dans och tal. Så skapar vi en stämningsfull nationaldag, även i coronatider, säger kommunstyrelsens ordförande Henrik Thunes (M).

Firandet har spelats in i förväg och innehåller sång av Sollentuna Voices, Sollentuna Diskantkör, musik av Sollentuna symfoniorkester och musiker från Sollentuna kulturskola. Dessutom blir det tal av Henrik Thunes, och Jakob Stadell är värd och sjunger nationalsången.

”Fullspäckat digitalt program”

– Årets firande skiljer sig från allt annat vi gjort tidigare. Nu tar vi firandet till den digitala världen och jag gläds över att vi tillsammans med Sollentuna kulturskola kan presentera ett fullspäckat digitalt program, säger Magnus Ramstrand (KD), ordförande i kultur- och fritidsnämnden som ansvarar för nationaldagsfirandet i Sollentuna.

Firandet finns på lördag som en film på kommunens Youtubekanal och är tillgänglig för alla som vill fira tillsammans på distans.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Flicka knivhögg sin faster efter bråk om pannkakor

Nyheter Fastern fick fly in till granne där hon ringde polisen En tonårsflicka har dömts för misshandel och olaga hot efter att hon hotat, bitit och knivhuggit sin faster i armen.lördag 28/11 8:15

Mellanstadiet på Kärrdalsskolan stänger i nästa vecka

Nyheter Sjukfrånvaro på nära 50 procent i personalen I nästa vecka är det distansundervisning som gäller, åtminstone måndag–onsdag, för mellanstadieeleverna på Kärrdalsskolan. Det beslutade utbildningsnämndens ordförande Soley Aksöz Lithborn (M) i dag....fredag 27/11 16:19