Loppistrend har växt sig megastor

Första helgen i mars fylls hela Kistamässan av en enda stor loppmarknad. Två veckor senare är det dags för bakluckeloppis i Kista Galleria.

  • Publicerad 14:34, 17 feb 2014

Nästa helg den 1–2 mars arrangeras en megastor loppis i Kistamässan. Det är Malmöbaserade företaget OnTheFlea som hyrt in sig på mässan, som beräknas rymma 500 bord.

De började som en loppisapp, som snabbt blev väldigt populär som ett annat alternativ till Blocket.

– Vi tyckte att det fattades en kanal för alla de här prylarna som man inte orkar lägga upp på Blocket. Till slut har man i stället hela förrådet fullt och det brukar sluta med att allt åker till skroten, vilket är synd, säger Ola Andersson, vd för OnTheFlea.

Appen startade förra sommaren. Ganska snabbt kände Ola Andersson och resten av gänget bakom företaget att de ville koppla appen till något fysiskt.

– Vi bestämde oss för att göra den största inomhusloppisen någonsin och hyrde Malmömässan och Svenska Mässan i Göteborg. Det blev jättelyckat och lockade 8 000–9 000 besökare, säger Ola Andersson.

Nu vill de testa hur det fungerar i Stockholm, där konkurrensen bland loppmarknaderna är lite hårdare.

– Vi hoppas att det kan bli en folkfest. Det är på loppisar som man kan göra verkliga fynd, säger Ola Andersson.

Söndagen den 16 mars är Bakluckeloppisen i Kista Galleria tillbaka. Första gången var i november förra året, och lockade mellan 4 000–5 000 besökare.

– Loppistrenden har definitivt kommit för att stanna, säger loppisgeneralen Maria Wiberg.