Fyndläge. Sista helgen i maj blir det loppisfest i Hornstull. Foto: Linda Gren

Loppisfest i Hornstull sista maj

Nu är det klart att det blir en återvinningfest i Hornstull i år igen. Och trycket är rekordstort. Bara efter ett par dagar längtar mer än 8000 personer efter utomhusloppisen.

  • Publicerad 10:02, 26 mar 2015

Det är elfte året i rad som jätteloppisen Återvinningsfesten arrangeras i Hornstull. Som vanligt är det sista söndagen i maj som gäller för de Hornstullsbor som vill sälja prylar i sina kvarter.

Nytt för i år är att 100Hus som stått bakom loppisen lämnar över ansvaret till nya arrangören Medveten konsumtion.

Föreningen hade tänkt hålla loppisfesten hemlig i några dagar till i väntan på att deras hemsida skulle bli klar men när projektledaren Andreas Sidkvist skapade ett event på Facebook i tisdags briserade nyheten.

Två dagar senare är det mer än 8000 som anmält att de kommer på loppisfesten, som burkar locka runt 40 000 personer.

– Vi kommer fortsätta att satsa på en folkfest och loppis som huvudtema, men vi vill även utveckla koncept kring remake och återvinning. Jag kan inte säga mer än att vi just nu pratar med olika personer och aktörer i området om det, säger Andreas Sidkvist.

För loppisförsäljarna gäller samma regler som vanligt. Det är fritt fram att ställa sig på gatan framför sitt hus och sälja grejer. Loppisområdet sträcker sig från Söder Mälarstrand till Liljeholmsbron och från Varvsgatan ner till Bergsunds strand.