Loppisdags. Så här har det tidigare år sett ut på Kungsholmstorg och Karlaplan under loppisarna. Foto: Emma Perning/Stockholmsmarknader

Loppisar i innerstan håller öppet längre

Gillar du att loppisfynda? Då kan du göra det en bra bit in i hösten på Kungsholmstorg och Karlaplan.

  • Publicerad 11:53, 14 aug 2020

På grund av coronaepidemin har loppisarrangören Stockholmsmarknader tvingats att ställa in de flesta av sina loppisar så här långt. Men även de som varit öppna har stött på patrull. Bokstavligen. Tidigare i våras stängde nämligen polisen ner loppisen vid Karlaplan vid ett tillfälle då drygt 60 personer befanns sig på platsen, vilket är fler än de 50 som gällande restriktioner tillåter, då loppisarnas tillstånd faller under ordningslagen.

KLART: Kungsholmstorgs loppis kommer tillbaka

Men sedan dess har arrangörerna coronaanpassat sina loppisar på Karlaplan och Kungsholmstorg. Området hägnas in, enbart 20 säljplatser tillåts och max 30 köpare får röra sig på området samtidigt.

Förlänger säsongen

Handsprit vid ingångarna och uppmaningar om att bara betala via swish är andra anpassningar under rådande epidemi, enligt Maria Wiberg på Stockholmsmarknader.

– Det är en liten loppis och upplägg men vi ville ändå göra något positivt. Vi är loppisnördar och vill ändå hålla liv i det på något sätt, säger hon och tillägger att det fungerat bra under sommaren:

– Blir det mycket folk får de köa. Men det brukar vara en välartad kö med avstånd. Folk är duktiga på det.

Nu planerar de dessutom för att förlänga säsongen för att fyndsugna.

– Tidigare har vi kör till månadsskiftet september/oktober, men efter våren är tanken att köra ytterligare en bit in i oktober. Så det är bara att hoppas att vädret är med oss, säger Wiberg.

Loppisen på Kungsholmstorg hålls lördagar klockan 10-15. För Karlaplan gäller lördagar klockan 11-15.