I Litsby, mellan Såstaholm och Hagbytippen har bilar öppnat sina bakluckor och sålt prylar och kläder sedan fem år tillbaka. Täby loppisen har varit ett stående inslag sedan 2008 i kommunen.

Den 7 maj är dags igen för alla som älskar begagnat.

– Det känns så himla härligt att kunna ha loppis i full blom som vi alla vill ha det, säger Maria Wiberg på Stockholmsmarknader.

Foodtrucks nytt för i år

Nytt för i år är att det kommer att säljas mat på området. Tidigare har man kunnat käka lite korv men i år väljer arrangörerna att slå på stora trumman och bjuda in foodtrucks till området.

– Det är alltid kul att utveckla loppisen, den är värd mer än en varmkorvshörna. Vi har filat lite på detta och kommer nu ha en foodcorner med plats för fyra foodtrucks.

Det kommer att vara olika utbud på mat under sommaren, berättar Maria Wiberg.

– Allt från finglass till kantarelltoast och så hamburgare förstås.

Kvällsfynda

Loppisen har öppet alla lördagar och söndagar fram tills den 16 oktober. Man kan även fynda på torsdagskvällar.

– Vi började med det förra året och det var populärt. Det är en mysig grej om man varit på beachen på dagen eller om man fortfarande jobbar, säger hon.

Tror ni folk vågar komma?

– Första året med restriktioner var det jobbigaste för oss, men förra året var det var inte ont om folk. I år behöver vi inte tjata på folk att hålla avstånd och det är skönt, säger hon.

För de som aldrig varit på Täbyloppisen, vad kan man vänta sig?

– Det är en klassiker och nästan som en institution, och det är så himla roligt. Vi vill skapa en loppisfestivalkänsla. Man kan slå sig ner i en solstol och barnen kan springa, det är sommar och enkelt. Man måste inte vara ett dugg loppsnörd, det finns något för alla, säger Maria Wiberg.